Tvärstopp mot Skuru

I seriefinalen mot Skuru kom säsongens andra förlust. Gästerna var det klart bättre laget och vann med 27-30.
Därmed missade H65 chansen att koppla järngrepp om serien. Med fem matcher kvar skiljer två poäng mellan lagen
– Vi var inte beredde på vad som krävdes för att vinna idag. Skuru hade laddat för den här matchen i fem veckor. Det märktes, sa tränare Ola Månsson.

Det som präglat H65 så tydligt i de senaste matcherna, ett aggressivt och rörligt försvarsspel, syntes inte alls på samma sätt. Efter drygt sju minuter hade gästerna från Nacka gjort mål på mer eller mindre allt, ofta från sex meter, och sprang upp i en 4-7-ledning.
Ola Månsson tog timeout och vred uppenbarligen på vissa nycklar. Drygt två minuter senare var det nämligen kvitterat; 7-7.
Skuru skulle dock återta kommandot och sprang upp i en fyramålsledning (11-15) efter att bland annat gjort två mål tom bur. Så när H65 väl fick lite ordning på försvarsspelet så kostade utvisningar rejält på. Lägg därtill att avsluten inte höll nödvändig klass (flera brända frilägen) så innebar det att man fick kämpa matchen igenom i uppförsbacke.
Utvecklingen:
15: 9-11
20: 11-12
25: 12-16
30: 13-17
– Inställningsmässigt i försvaret var inte bra nog. Skuruspelarna gjorde jobbet i varje duell och vann majoriteten av alla kamper – sådant ger naturligtvis resultat, konstaterar Månsson.

Mats Kardells Skuru hade både bredd och finess i anfallsspelet och fortsatte att kontroller matchen i andra halvlek.
Ola Månsson bytte startuppställningar, målvakter och taktik – men fick inte utdelning på någonting. Med dryga kvarten kvar hade Skuru en sexmålsledning (18-24). Där och då försvann i princip nerven i matchen och några minuter senare skulle det bli ännu värre 19-26.
H65 Höör skapade visserligen mängder av lägen sista kvarten, men brände hopplöst gång efter annan – inte minst rena frilägen.
– Det fanns vissa stunder i matchen då vi efter att ha ändrar på försvarsspelet fick tag i lite bollar, men då satte vi inte de lägen vi behövde sätta för att få ordentlig närkontakt. Idag var vi inte ens nära.
Inför matchen hade H65 släppt in i snitt 21,5 mål. Nu skrevs förlusten till 27-30, efter att ha snyggat till siffrorna under slutminuterna.

H65:s resterande program:
Skara (b)
Eslöv (h)
Önnered (b)
Västerås (h)
Lugi (b)

Skurus resterande program:
Sävehof (h)
Boden (h)
Heid (b)
Önnered (h)
Skara (b)

– Skuru tror jag bara riskerar poängtapp mot Sävehof. Målmässigt tror jag att de kommer att ha en bättre målskillnad än oss efter 22 omgångar, även om vi har tio mål bättre än dem just nu. Det blir intressant om vi har en bortamatch mot LUGI i sista omgången och behöver vinna den för att ta seriesegern. I bästa fall blir det nog så och vi har ju trots allt fortfarande allt i egna händer, analyserar Månsson.
– Seriesegern är inte det viktigaste. Det är i april man tar sig till final, men det hade ju underlättat en del för det lag som alltid kan välja motståndare först.

Comments

comments