Kapten Hvenfelt klar för fortsättning i H65

H65 Höörs lagkapten Sofia Hvenfelt är klar för ytterligare två säsonger i H65 Höör.
– Sofia betyder mycket för laget både på och utanför banan. Hon är en ledare och en krigare som är förbaskat skönt att ha i laget, säger tränare Ola Månsson.

Inför förra säsongen värvades Sofia Hvenfelt från Önnered. Mittsexan och mittförsvararen handplockades av Ola Månsson som var väl bekant med hennes egenskaper efter att ha tränat Sofia i ungdomslandslaget (de framgångsrika 96:orna med bland andra Höörtjejerna Anna Johansson, Emma Rask och Hanna Blomstrand).
Under sitt första år i H65 Höör blev det final i Challenge Cup samt SM-guld och detta andra år har hon varit starkt bidragande till att H65 leder SHE med 15 segrar på 16 matcher.
– Sofia är väldigt seriös med sin handboll och har tagit flera steg i sin utveckling sedan hon kom hit. Hon driver på sina spelare i både mot- och medgång och för mig som tränare är det betydelsefullt att ha en så stark ledartyp i truppen säger Ola Månsson.

21-åriga Hvenfelt kombinerar handbollen med studier av det långsiktiga slaget.
– Jag har precis påbörjat juristutbildningen och ser fram emot några hektiska år där jag ska försöka kombinera studierna med handbollen på bästa sätt.
Hur har du upplevt din första tid i H65 Höör?
– Jag har haft en fantastisk första tid i klubben. Från ett fjolår med både Challenge cup-silver och ett SM-guld. Till att i år ha fått spela den högre rankade EHF-cupen och att just nu vara serieledare i SHE. Det går inte att säga annat än att det har varit både väldigt roligt och otroligt lärorikt.
Vad har du för målsättning med handbollen?
– Min egen målsättning med handbollen på lite längre sikt är att jag någon dag ska få äran att dra på mig en landslagströja och representera Sverige. På lite kortare sikt så vill jag vinna matcher, både stora och små. Det finns få saker som gör mig så arg och irriterad som att förlora, så det vill jag helst göra så lite som möjligt..
Vad ser du för möjligheter för H65 Höör säsongerna 18/19 och 19/20?
– Jag ser oerhört mycket fram emot kommande säsonger och är stolt och glad över att få fortsätta representera H65 i två år till. Med det fantastiska engagemang som finns i och runt klubben, och den seriösa träningsmiljö vi har inom laget så tror och hoppas jag att vi de kommande säsongerna kommer fortsätta vara med i kampen om guldet i SHE och att vi på ett ännu bättre sätt kommer kunna mäta oss med lag ute i Europa.

Comments

comments