Gullberg jagar nya guld – stannar i H65

H65:s högersexa Ida Gullberg har i dagarna kritat på för två nya år i H65.
– Det var inget svårt val, säger den 19-åriga Höörtjejen.

Ida Gullberg har många gånger spelat en undanskymd roll. Bakom Jonna Linnéll och Evelina Källhage har speltiden varit begränsad och många hade kanske under sådana förutsättningar valt att prioritera en klubb.
– Äsch, det var inget svårt val att förlänga. Jag bor i Höör och har alltid spelat handboll här. Det är här jag vill vara – speciellt när det går så bra för klubben. Lagmoralen är hög och träningarna håller en kvalitet som inte många andra lag kan matcha.
– Dessutom är det en väldigt speciell känsla att få spela matcher i Höör. Intimt och personligt på något sätt.
Hur ser du på konkurrensen på din position som högersexa?
– Evelina är jätteduktig och Jonna är tyvärr är skadad. Jag är yngst i den trion och har mycket kvar att lära mig. Visst är det kul när man får spela, men jag ser det som en bonus med mycket speltid.
Gullberg har, som lite kuriosa, nästa haft som mest speltid i SM-finalen och i EHF-cupkvalet mot Metzingen. Dessutom har hon fått chansen när H65 varit i underläge i SHE, som nyligen mot BK Heid – när hon med fyra mål på tio minuter vända på steken.
– En av de viktigaste delarna till att få självförtroende är när tränaren litar på mig. Att få komma in även när vi ligger under och sedan kunna bidra – det stärker en såklart.

SM-guldmedaljören Ida Gullberg kom in i sporten väldigt sent.
– Jag började spela handboll först i sjunde klass. När mina kompisar gjorde stegisättningar och sköt i krysset så fick jag stå bredvid öva på att passa. Det mest grundläggande.
Det var inte länge sedan du fick ett genombrott i division två och ett?
– Sant, men jag har alltid haft lätt för sporter och har provat det mesta. Jag har ridit väldigt mycket och spelat innebandy, tennis och friidrott. Dessutom har jag vunnit Skånemästerskapen i badminton…
Hur har den här säsongen varit för dig?
– I somras bröt jag vadbenet under Åhus Beach och jag är egentligen ännu inte helt återställd efter det. Förmodligen kommer jag i bättre form den senare delen av säsongen och förhoppningsvis får jag speltid i en SM-final även i år – om vi nu tar oss dit.
Målsättningen med handbollen?
– Jag har både lång- och kortsiktiga mål. Nu vill jag bara vinna matcher och komma tillbaka i matchform. Tidigare har jag varit reserv i U-landslagen och det hade varit kul att få chansen i det sammanhanget någon dag.

Comments

comments