Anna Johansson klar för två år till i H65

I hela sitt liv har Anna Johansson spelat handboll i H65 Höör. Från bollskola till SM-guld.
Nu står det klart att det blir två nya år i den röda tröjan.
– Att vinna hemmamatcher i Höör är verkligen någonting som betyder mycket för mig personligen, säger Johansson.

21-åriga Anna Johansson har varit en nyckelperson under H65 Höörs etablering i toppen av Handbollssverige. Debuten i SHE (då Elitserien) skedde redan som 16-åring. Hon har varit lagkapten i sitt U-landslag som bland annat vunnit EM-guld och har vunnit Challenge Cup och SM-guld.
Var det självklart att förlänga med H65 Höör eller var en del av dig sugen på att prova vingarna någon annanstans?
– Det är klart att man tänker på hur det hade kunnat vara i en ny miljö. I slutändan var det det ändå ett ganska enkelt val. Det är så mycket som är bra i klubben och det är svårt att hitta någonting liknande – i Sverige åtminstone. I Höör får jag speltid, kvalitet på träningar och sportsliga utmaningar som känns perfekt som helhet.
En annan viktig detalj för Anna, och de flesta andra som förlängt sina kontrakt till nästa säsong, är H65 Höörs tydliga målsättning att spela i Europa.
– Europacupspelet är skitviktigt. Det är de roligaste matcherna under hela året. Där testar man på hur man klarar sig i helt andra miljöer. I H65 har vi dessutom ambitionen att få spela i Champions League.
– Jag vill dessutom lägga till att något av det bästa som finns för mig är att spela matcher i just Höör. Det blir så personligt när man har familj, vänner, klasskamrater, gamla lärare och så vidare på läktaren. Att vinna hemmamatcher i Höör är verkligen någonting som betyder mycket för mig personligen.
Vad har du för målsättning med handbollen?
– Landslaget är alltid ens dröm. Men främst är det att få ett kvitto på att man kommit långt. Det är det som driver mig; att bli en av de bästa i den här sporten. Att gå till ett proffslag utomlands och få mycket speltid är en annan sak som skulle kunna bekräfta det.
Vad gör du utanför handbollen?
– Just nu jobbar jag på ICA Kvantum i Lund, tillsammans med Emma Rask bland andra. Helst vill jag kunna plugga framöver. Landskapsarkitekt är något jag provat att studera till ett tag, men det fungerade inte att kombinera med handbollen.

Ola Månsson:
– Anna Johansson är en del av den grund som gjort H65 till vad klubben är idag. Hon kommer från Höör och har gått hela vägen från flicklag till SM-guld. Hon bidrar med mycket energi och är nyttig som tvåvägsspelare och har dessutom mycket utveckling kvar i sig. Anna symboliserar verkligen Höör!

Comments

comments