Sävehof bröt segersviten

Efter tolv raka segrar bröts H65:s svit.
IK Sävehof, med sex raka förluster i ryggen, fick med sig båda poängen från Höör.
– Vi gör en alldeles för dålig andra halvlek på alla plan, kommenterar tränare Ola Månsson.

I en tät och intensiv match inför fullsatta läktare (704 personer) i Höör inledde lyckades H65 koppla ett grepp mitt i första halvlek – som sutade 14-10. Ledningen drygades ut i början av den andra.
Marie Wall forcerade in 16-10 efter 32 minuter och den 13:e raka segern såg ut att vara på väg in i hamn.
Då hände någonting.
Precis som i fjorårets SM-final, som för övrigt dömdes av samma domare (bröderna Gomér), och i mötet i Partille innan jul, så gnetade sig Sävehof in i matchen.
Med knappt tolv minuter kvar stegade Emma Lindqvist igenom för H65 och satte 23-21. Det blev lagets sista mål den här matchen.
Sävehofs målvakt Isabella Mouratidou spikade igen fullständigt och höll nollan resten av matchen.
H65 radade chanser ovanpå varandra – men fick inte dit bollarna.
Istället kunde ett segersvultet Sävehof gå ikapp och förbi.
Tre mål sista 20 minuterna
– Det är naturligtvis inte bra nog. Ingenting i vår andra halvlek var bra nog. Inte avsluten, inte försvarsspelet och inte målvaktsspelet. Sävehof är ett bra lag och de utnyttjade naturligtvis det, sa Månsson.
H65 Höör har fortfarande aldrig vunnit hemma mot IK Sävehof.
– Sävehof har förlorat många jämna matcher, medan vi har vunnit är det är jämnt. Men det var första gången som H65 var (stora) favoriter mot Sävehof, det är så vi vill ha det – men det gäller att hantera det.

Till helgen väntar en utflykt till Rumänien och gruppspelamatch två av sex i EHF-cupen.
Hur påverkar det laget att segersviten är bruten?
– Allt påverkar. Frågan är vad man gör utav det. Detta var inte sista matchen vi förlorar denna säsong, det måste alla inse. Senast vann vi 16 raka efter en förlust, men det är inte säkert att vi gör det denna gången.
Något positivt som du tar med dig från matchen?
– Tilda Winberg och Ida Gullberg gör bra matcher och det är positivt för hela laget att de tar steg framåt. Sedan är jag nöjd med att vi skapar så många chanser – det gäller ”bara” att förvalta dem.

Söndagens match borta mot HC Zalau spelas på söndag klockan 17. Den rumänska klubben kommer inte att sända matchen på webben – därför försöker H65 Höör genom sponsorer ordna en egen webbsändning med kort varsel. Mer information om det inom kort på vår hemsida och i sociala medier.

Comments

comments