H65 vinner gruppen i SM-slutspelet – USM i Höör avslutat

Sagan fortsätter, H65 är vidare till Steg 4 i USM som ett av Sveriges 20 bästa juniorlag. Stort tack till publik, arrangörer och deltagande lag för en helg med många och spännande upplevelser. Ett extra tack till allt fint målvaktsspel vi fick se från alla lagen. Dag två av Juniorernas SM på plats i Höör är nu avslutat.

Dagen började tidigt med en avgörande match för H65. Med sig hade man oavgjort mot Kristianstad och nu gällde möte mot gruppledarna efter första dagen, GF Kroppskultur. En vinst skulle innebära förstaplats och chans att själv påverka gruppresultatet. På läktaren tävlade de trumanförda hejarklackarna och på planen var det full fokus och spända anletsdrag.
Matchen inleds jämnt, lagen följs åt och bra målvaktsspel håller nere antalet mål. Med 2 minuter kvar står det 6-lika. I slutminuten får Höör straff och tar ledningen med 7-6. Kroppskultur reducerar med sekunder kvar, men i absolut sista sekunden gör Amanda Andersson 8-7.
Kroppskultur reducerar direkt i början av andra halvlek, lagen följs åt och med 10 minuter kvar står det 12-lika. Sedan punktar H65 nyckelspelare, gör ett litet ryck och när 5 minuter återstår av matchen är ställningen 16-14 och Kroppskultur tar timeout. H65 drabbas av en utvisning men håller ihop försvaret, är på tå, rörliga och kyliga i anfallen. Höör vinner utvisningen med 2-0, 18-14, och arbetar dessutom till sig en utvisning för Kroppskultur. Fiffi jobbar hårt i målet och tar en straff som kronan på verket. Matchen slutar 19-14 efter mål i slutsekunden av Lovisa Nilsson.

Den andra matchen spelades mellan IF Hallby HK och IFK Kristianstad. En väldigt jämn första halvlek, mycket beroende på fint målvaktsspel från Hallby och att Hallby spelar med en väldigt höjd på sina 9-metersspelare. En utvisning och några missar i spel utan målvakt hos Hallby gör att Kristianstad kan göra ett ryck och halvleken slutar 6-9.
Andra halvlek tuggar Kristianstad vidare och utökar sin ledning och efter 10 minuter står det 8-12. Men Hallby kommer tillbaka, spelar med 7 i anfallen och när 10 minuter återstår är ställningen 12-13 och Kristianstad drabbas av utvisning. Men Kristianstad håller emot och matchen slutar med seger för Kristianstad med 13-17.

Dagens tredje match startar gruppspelets tredje omgång. Den spelas mellan IFK Kristianstad och GF Kroppskultur, 2:a och 3:a i tabellen. Vinst för Kristianstad och de är vidare till Steg 4 i USM tillsammans med H65.
Kristianstad tar initiativet men Kroppskultur är hela tiden farliga, många ”nästan”-kontringar. Efter 10 minuter gör Kristianstad 4-1 och Kroppskultur tar timeout. Det märks att det är en ”vinna eller försvinna-match”, spelet hårdnar till ordentligt i slutet av halvleken. Men Kristianstad har skaffat sig en 5-målsledning med 5 minuter kvar som de förvaltar väl, även om resultatet kanske inte fullt ut representerar spelet. Halvleken slutar 11-4.
I den andra halvleken gör Kroppskultur en rejäl satsning för att ta sig tillbaka in i matchen, men Kristianstad spelar disciplinerat och använder satsningen till att skaffa sig enkla spelmål. Matchen slutar 21-13. Det innebär att Kristianstad och H65 är vidare till Steg 4 i USM.

Dagens sista match mellan Höör HK H 65 och IF Hallby HK kan ej påverka vilka lag som går vidare i USM, men tabellen kan förändras rejält. Vinst med 8 bollar ger en förstaplats i gruppen för H65.
Direkt i första halvlek blir det ställningskrig. Efter 10 minuter står det 3-2 och H65 tar timeout. Med 10 minuter kvar börjar Höör rycka ifrån och vid 9-6 tar Hallby timeout. Hallby punktar nyckelspelare medan H65 luftar bänken och provar nya roller. Halvleken slutar 13-9.
Den avslutande halvleken inleds med böljande spel och med att Fiffi dubbelräddar, men får straff emot sig, som hon löser! Efter 8 minuter och 16-10 tar Hallby timeout. Men efter 12 minuter står det hela 18-10 till Höör. Med 7 minuter kvar tar Hanna en straff, 21-11, och H65 tar timeout. När det är 5 minuter kvar och 22-11 tar Hallby timeout. Matchen slutar 25-12.

H65 vinner gruppen och är vidare i SM-slutspelet!

Comments

comments