Dagens match, serien vänder i division 1

När serien vänder för Dam 1 Södra så kommer H65 till Karlskrona på en 10:e-plats, 6 poäng, i seriens 12:e omgång, vilket innebär under nedflyttningsstrecket. Idag är det möte med laget direkt över i tabellen, som ligger på kvalplats, 8 poäng, 73 mål bättre och som H65 förlorade med 10 bollar mot förra mötet. Alla matcher är lika viktiga, men denna kanske lite mer…

En målfattig inledning på matchen, efter 10 minuter endast 1-2 och när H 65 Gordies HK gör 1-3 så tar Karlskrona Flottan timeout. Karlskrona tar sig sedan ikapp på mindre än en minut och vid 5-5 tar H65 timout. Det hjälper dock inte och Karlskrona drar iväg till hela 9-5. Hanna kommer in i målet och spikar igen, försvaret krigar och anfallet fungerar bra. H65 tar sig tillbaka till likaställning och med en fin räddning följt av ett långt utkast, ända fram till 6-meterslinjen, så tar H65 ledningen. I sista minuten gör man även 9-11 och går till halvtidsvila med 2-målsledning.

H65 tar en 3-målsledning direkt i inledningen av andra halvlek men när Karlskrona närmar sig och det efter 10 minuter står 12-13, tar H65 timeout. Dock tar sig Karlskrona förbi till 14-13. H65 gör en fantastiskt – låååångsam – lobb från V6 och 14-14, vilket står sig till mitten av andra halvlek. Vid 15-lika tar Karlskrona timeout. I 19:e minuten så får Karlskrona en utvisning som de sedan tyvärr vinner med 1 mål, 16-15. H65 tightar dock till sig i försvaret och med 3 minuter kvar kontrar H65 in 17-lika. Med 1 minut kvar och 19-17 tar H65 timeout. Men ett tekniskt fel av Höör och Karlskrona får bollen. Vid 20 sekunder kvar tar Karlskrona timeout men inget mer händer och slutresultatet blir 19-17.

Ett stort tack till ett krigande lag som genomförde en spännande match att följa. Ett stort tack också till H65-publiken, de 2 på läktaren och de 4 spelarna på bänken, som tillsammans skapade mer stämning än de 250 besökande Karlskronaborna.

Comments

comments