Kross mot Skövde

Tolv matcher.
Tolv segrar.
Hela 14-31 skrevs siffrorna till i Skövde.
– All cred till Skövde som försökte kämpa sig till en seger. Många gör inte ens det, säger Ola Månsson.

Segertåget i SHE fortsätter.
Borta mot Skövde tog H65 Höör en 17-bollarstriumf!
Hela laget var med och bidrog till tvåpoängaren. I första halvlek stod det ”bara” 9-13, Gry Bergdahl svarade för flera fina räddningar i mål, men det var i andra halvlek som den fullständiga krossen utfördes. Jannike Wiberg stängde igen fullständigt i mål och landade på 70 procent.
– Kul att Gry gjorde en sådan bra match, men tufft att bara bli näst bästa målvakt när man har en räddningsprocent på knappt 50, säger tränar Ola Månsson.

Samtidigt firade de båda vänsterniorna stora framgångar, Mikaela Mässing och Kristin Thorleifsdottir turades om att nöta sönder nätmaskorna.
men det fanns såklart mycket annat att glädjas åt.
Försvarsspelet var generellt strålande.
Evelina Källhage svarade för sju mål från sin kant, Tilda Winberg fick starta matchen och tog chansen – och i slutskedet av matchen stänkte påläggskalven Amanda Andersson in två projektiler med sin vänsterarm.
– Tilda visade att hon kan vara med och utmana ordentligt, Evelina Källhage också. Vi hade även nytta av att Emma Rask en hel match nu när Marie Wall fick vila.
– Olika spelare avgör olika matcher, men alla 16 bidrar. Det är en väldigt viktig faktor.
Soänningen dog tidigt i andra halvlek.
– Efter 9-13 i paus gick vi ifrån till 10-18. När jag sätter in min ”andrauppställning” med Emma Lindqvist, Jannike Wiberg och Kristn Thorleifsdottir – då blev det en enorm skillnad.
– Skövde gick för att vinna matchen och de ska ha cred för det. Många gör inte ens det. De försökte kämpa ner oss, men det gick inte bra…
För Skövde stämde inte mycket. Men kommentatorn i sheplay-sändningen hittade ändå någonting att ta med sig för hemmalaget när han utbrast: ”Det mest positiva för Skövde är att de är de enda laget i SHE som slipper möta H65 resten av serien”.

För H65, som haft en tung träningsperiod den senaste tiden, påbörjas nu en intensiv matchperiod med start i EHF-cupens gruppspel på lördag. I Eslövshallen har man ”hemmamatch” mot de tjeckiska mästarinnorna Banik Most.
– Målet har hela tiden varit att spela SM-final. Det ska vi träna för även under januari och februari och vi följer samma plan som förra året. Truppen har fått god vana att spela massa matcher i Europacupen samtidigt som SHE – vilket ju gick bra i fjor, avslutar Ola Månsson.

Comments

comments