Julrapport från herrlaget

Hösten har bjudit på många rafflande matcher och serien blev precis så jämn som många hade förutspått. Farmarlagen har kanske gått lite bättre än vad många trott, alla tre YIF, Sävehof och Kristianstad ligger på övre halvan trotts stor spelaromsättning men då flera av dem spelat ihop i juniorlagen under en tid så är de redan samspelta och det vinner man mycket på, inte minst i början på hösten. YIF och S-hof kommer säkert trumma på i vanlig takt men det ska bli intressant att se hur Kristianstad hanterar sina spelarförluster efter jul.

Kärra och Anderstorp ligger planenligt i topp men även de har svajat till då och då. Vår vinst mot Kärra på bortaplan var deras enda plump såhär långt, kanske ett trendbrott för dem…
Överraskningen är Ankaret som hittat en bra nivå i försvaret vilket gett dem mer och mer självförtroende offensivt. Ska bli spännande och se hur de presterar under våren när fler lag är pålästa kring deras taktik och material.

Kroppskultur har på pappret ett starkt och rutinerat lag med bra skyttar men det vill inte riktigt lyfta för dem. Avsaknaden av sin spelmotor Olofsson har uppenbarligen haft stor påverkan. När han är frisk från skada så kan de lyfta sig ordentligt.

Warta, Backa, Drott och Vinslöv ligger och jagar för att komma över strecket och framförallt Drott och Vinslöv tror jag är de som har störst chans till detta. Vinslöv är bra på hemmaplan och Drott blir bättre efterhand som de blir mer samspelta och tränade.

För vår del har det gått ganska bra under hösten där vi faktiskt varit lite jämnare än vanligt under. För att vara helt nöjda så har vi två oavgjorda och en förlust som borde inneburit fler poäng. Detta kommer vi dock använda som tändvätska under våren… Avsaknaden av Casper har varit kännbar men även inneburit att andra fått kliva fram vilket varit utvecklande för dem. Vi hoppas att Caspers rehabilitering går bra så att han kanske kan få spela några matcher under våren.

En viktig del i att prestera handlar om att vara friska och hela under tid och här har vi inte varit lyckosamma. Halsfluss, influensa mm har härjat i laget vilket inneburit lite pusslande från vecka till vecka, känns dock nu som att grundspelet satt sig och spelarnivån balanserats upp, och med det menar jag att fler kan spela och prestera på division 1 nivå.

Fokus kommer fortsättningsvis att handla om att utveckla oss individuellt på båda sidorna av planen. Vi ser redan stor skillnad på flera spelare som tagit kliv framåt och detta gäller både de unga och lite äldre spelarna.
Under våren hoppas vi kunna avancera någon placering och vi vet ju att det händer mycket på sluttampen så det gäller att fortsätta träna bra och ta chanserna när de kommer.

Vi ses den 7/1 då vi möter Kärra på hemmaplan.

Ledarna i herrlaget önskar publik, sponsorer och sympatisörer God Jul och Gott Nytt År!
Carl-Christian Olsson

Comments

comments