Full pott efter halva SHE

Halva SHE är avverkad och efter elva matcher står H65 Höör på elva segrar.
Laget tog sin första bortaseger någonsin mot Sävehof, efter en rysaraslutning, med 26-27.
– Inte ett poängtapp hittills, det känns rätt hyfsat, säger tränare Ola Månsson.

De två lagen från SM-finalen, Sävehof och H65, brukar buda upp till jämna matcher. Så blev det också denna gång. Trots att H65, likt i SM-finalen, rivstartade och skaffade sig en mastig ledning.
Efter tolv minuter hade H65 sprungit ifrån till 1-7.
Jannike Wiberg storspelade i målet. Anna Johansson visade att hon var spelsugen (sex mål totalt) och Mikaela Mässing gjorde en av sina bästa matcher någonsin, Mässing hade för övrigt en hel egen liten hejarklackssektion på plats i form av ett kompani från Mölndals HF. Gött mos.
På tal om läktarstöd. H65 hade arrangerat en bussresa från Höör och med övriga supportrar på plats var det sammanlagt drygt 100 supportrar på plats i ena kurvan.
– Det är klart att det påverkade laget positivt. Både jag och tjejerna älskar handboll och vill att folk ska se på oss, sa Ola Månsson.

Paussiffrorna skrevs till 11-16 och H65 syntes ha ett bra grepp om matchen, men…
– De sista minuterna var det segt som tuggummi. Vi körde fast helt enkelt, sa Ola, som under de tre sista minuterna såg ut ledningen krympte.
Emma Ekenman-Fernis reducerade till 24-27 och 26-27. Dessutom skulle hon i matchens sista sekunder få ett helt rent läge att kvittera, men då svarade Jannike Wiberg för en ny strålande räddning.
Två poäng till Höör – igen.
– En fantastisk känsla. Sävehof förlorar ju ”aldrig hemma”, sa Försvarsklippan Sofia Hvenfelt.
– Trycket från ”vår” läktare var också grymt. Det gör stor skillnad att höra trummor och klappning i varje uppställt försvar jämfört med när det är helt tyst.

H65 Höör kan nu fira jul med 22 poäng av 22 möjliga och 100 plusmål.
Nästa match spelas borta mot Skövde den 30/12.
Sedan inleds EHF-cupspelet lördagen den 6 januari mot tjeckiska Balik Most – i Eslöv.

Bilder kommer snart upp på 3hfoto.se. Foto: Peter Månsson.

Comments

comments