24 217 kronor från ”Gräsroten”

I dagarna släpptes statistiken från Svenska Spels ”Gräsroten”. Alltså det system som gör det möjligt för alla med ett spelkort att registrera H65 Höör som mottagare ”gräsrotspengar”.

Sammanlagt 497 spelkortsinnehavare hade registrerat H65 som mottagare och det innebär drygt 24 000 kronor till kassan, öronmärkta för ungdomslagen. Det innebär INGEN ÖKAD KOSTNAD för dig med spelkort. Det innebär enbart att H65 får en större del av Svenska Spels redan avsatta pott till idrottsföreningarna.

SÅ GÖR DU FÖR ATT STÖTTA H65:

* Logga in på ditt Svenska Spel-konto.

* I fliken till vänster, klickan på rubriken ”Mer”

* Klicka på ”Gräsroten – välj din förening”

* Sök på ”Höörs Handbollsklubb H 65” och sedan fliken ”Ge mitt stöd”. Du kan välja en, två eller tre olika föreningar.

KLART!

Genväg: https://www.svenskaspel.se/grasroten/forening/13550-hoors-hk-h-65

 

Om Gräsroten
Gräsroten är ett initiativ där Svenska Spel årligen delar ut över 50 miljoner kronor till ungdomsidrotten och idrottsföreningslivet i Sverige. Det är Svenska Spels kunder som helt och hållet bestämmer vilka föreningar som får dela på pengarna genom att ansluta sig till Gräsroten och välja upp till tre favoritföreningar. I år har 486 474 personer sett till att 8 190 föreningar inom 71 idrotter får ta del av pengarna. Utöver de 50 miljoner kr som kunderna fördelar, får även samtliga anslutna föreningar ett garantibelopp från Svenska Spel på 1 000 kronor. Det gör att den totala utbetalningen i år landar på cirka 58,1 miljoner kronor.

– Gräsroten manifesterar på ett bra sätt Svenska Spels engagemang för svensk idrott. Det är genom Gräsroten vi är med och bidrar till ungdomsidrotten där grunden läggs för framgångar på planen och en förståelse för idrottens kärna, kamratskap, tolerans och inkludering. I handbollen ser vi ett ökat engagemang där antalet Gräsrotensupportrar har ökat med över tolv procent det senaste året. Helt fantastiskt, säger Lennart Käll, vd på Svenska Spel.

Mer information om Gräsroten finns här: https://svenskaspel.se/grasroten

Comments

comments