Damerna inleder slutspelet med vinst

H65 Höör tog ett bestämt grepp om kvartsfinalserien mot Skövde när laget vann den första matchen med hela 22-15
– Alla vann sina kamper, säger försvarsfuriren Anna Johansson.

Spelmotorn och den offensiva kraften Cassandra Tollbring kunde inte spela på grund av en lårskada (oklart hur allvarlig den är).
Och efter en kvart spelad låg H65 faktiskt under med 6-7.
– Jag var på väg att lämna in timeoutkortet två gånger. Båda gångerna kontrade vi och gjorde mål – då tog Skövde timeout istället, säger tränare Ola Månsson.

Då varvade Höörlaget upp. Ordentligt.
6-7 blev till 12-8 i paus.
Som blev till 18-9 12 minuter in på andra halvlek.
Gästerna tilläts alltså bara göra två mål på 27 (!) minuter.
– Oj, säger Anna Johansson.
– Det beror på att alla vann sina kamper och gjorde man inte det så var det alltid någon intill som backade upp. Det kändes tryggt oavsett vem som spelade i vilken roll och kommunikation med varandra flöt på bra.
Kändes det att det var en slutspelsmatch?
– Visst har man varit extra taggad ett tag. Nu djävlar, liksom. Vi ville så gärna få ett bra resultat idag.
Hur länge njuter ni av detta – för det är semifinal i Europacupen på lördag?
– Vi har fått order att att njuta fram till torsdagens träning. Det känns väl lagom..

Jessica Ryde i mål svarade för flera fina räddningar, bland annat en straff, men den här dagen hade hon fenomenal hjälp av sina lagkamrater. I mitten styrde Emma Lindqvist och Sofia Hvenfelth med fast hand.
– Jag tror att Skövde gjorde elva spelmål på hela matchen, säger Ola Månsson och förklarar att han är nöjd med hur försvarsspelet som helhet ”satt sig”.
– Idag spelade det ingen roll vem jag matchade där bak, det såg likadant ut hela tiden. Ettorna gör ett stort arbete i det tysta – vi hittat en balans och det har vi jobbat med hela säsongen.

I Cassandra Tollbrings frånvaro föll mycket ansvar på Anna Olsson (fem mål), som producerade pålitligt som en japansk snabbtågtidstabell. Men även Anna Johansson, Mikaela Mässing och den fullständigt orädda junioren Tilda Winberg tog för sig.
– Den sista tredjedelen av säsongen har det stämt bättre för min del, säger ”La Bomba” Mässing.
I sista grundomgången vann H65 med nio bollar (31-22) och nu med sju bollar (22-15). Finns det något som heter mentalt övertag torde ni ha det nu?
– Det skulle man kunna säga, men inte i ett slutspel. Skövde grisar nog ner sig ännu mer efter det här. Vi i H65 kan inte tänka så mycket på det som har varit, vi måste gå in i varje ny match med samma hårda inställning som idag.

H65 spelar semifinal mot Sokul Poruba på lördag hemma i Höör. Avkast klockan 15.

Comments

comments