Söndagsmatch mot IFK Karlskrona

Efter vinsten mot YIF U är det dags för hemmamatch mot IFK Karlskrona. Karlskrona har precis som vi haft en del otur med skador och därför stundtals tappat rytmen vilket vi också vet är viktigt under en säsong. De har dock blixtrat till och tagit några tunga skalper vilket visar att kompetensen finns där när truppen är disponibel och frisk. Karlskrona har släppt in mycket lite mål vilket borgar för bra försvar och målvaktspel. Senast vi möttes så slutade matchen oavgjort.

 

Vi kommer med en ny vinst i bagaget, siffrorna skrevs tillslut 26-28 mot YIF U i en match där vi efter en klar ledning tappade fart och bjöd tillbaka ystadkillarna i matchen men deras anstormning kostade på och vi kunde samla oss…tillslut lyckades vi sätta dit bollarna och tog en mycket viktig seger. Försvaret känns just nu mycket stabilt och Simon har de senaste matcherna presterat på topp, räddningsprocent senast på över 40% säger en hel del! Det finns fortfarande mer att plocka ut försvarsmässigt och då tänker jag framför allt på att vi ska bli bättre på att styra och äga situationerna som händer framför oss under 60 minuter men vi är definitivt på rätt väg. Mycket glädjande att Sebbe Nygren är frisk och stark efter sjukdom och nu är back in action, Sebbe är tillsammans med Albin viktiga pjäser på m6 och kompletterar varandra och laget positivt.

 

Framåt kommer det krävas mycket tempo och beslutsamhet, efter vår prestationsmässigt mycket fina vår så kommer ingen längre att tveka på att smälla på eller underskatta oss vilket innebär att vi alla ska höja oss några procent.

 

Serien är fortfarande oerhört jämn och mycket kan hända, klyschan en match i taget kan tyckas utsliten men jag/vi tror att detta är framgångsfaktorn just nu. För vår del är varje poäng viktig och jag hoppas som vanligt att killarna får mycket support nu när vi gått in på slutklämmen.

 

Som vanligt kan vi lova mycket spänning och dramatik =)

 

Forza H65
Carl-Christian Olsson

Comments

comments