Reflektioner från Herrar div 1 S

Årets säsong rivstartade i maj 2016 med en mix av löpning i skogen, styrketräning på Goodlife samt givetvis en hel del handboll… Sju nya spelare hade allt som allt tillkommit. Vi körde på ganska tufft till första veckan i Juli då det blev lite välförtjänt semester för både tränare och spelare. Första augusti var det dags att dra igång igen och nu med en komplett trupp då några eftersläntrare från bla Norge trillat in. Försäsongen innebar 4 pass i veckan samt matcher varje vecka mot varierat motstånd och ett träningsläger på hemmaplan. Alla matcher gick bra och det kändes som vi var långt komna i vår uppladdning, inte minst vinsten borta mot OV Helsingborg strax innan premiären gav mersmak. Vi gjorde ett försök med att spela lite fler matcher innan premiären för att se om detta kunde råda bot på våra annars svårstartade höstar, tyvärr var detta inte medicinen men det löste sig till slut ändå…

 

Hösten började rätt ok men vi kände nog alla att det fanns en växel till, tyvärr gick det nog lite för lätt i träningsmatcherna och innan vi hade kommit på att alla måste ge 100% hela tiden så hade tyvärr några av våra tongivande spelare skadat sig och missade sedan stora delar av säsongen. Det blev dags att bygga om laget och som tur var så var killarna med på noterna och de som fick nya roller och mer ansvar började så smått acklimatisera sig och blev bättre och bättre. Ett exempel är Casper som var ny från div 2 och var en av dem som fick mycket ansvar under denna period och det gjorde honom gott vilket vi inte minst sett under våren.

 

Tyvärr var inte marginalerna med oss och till juluppehållet såg de ganska mörkt ut. Vi tränade lite extra under julhelgen och plockade in några av juniorerna för att komplettera den ngt sargade truppen. Undertecknad tog kontakt med Uffe Sandgren för att spetsa till vissa delar av vårt grundspel och för att själv kunna lägga mer fokus på matchcoachandet. Detta samarbete föll väldigt bra ut och Uffe bidrog med både kompetens och kyla vilket hade bra effekt på försvar och målvaktspel där det kändes som vi hade mest att utveckla. Kombinationen med en duktig extra tränare samt att flera juniorer tog för sig på träningarna lyfte hela laget ett snäpp och nu hade vi plötsligt marginalerna med oss. Simon och försvaret samarbetade kanon och vi kunde börja kontra som vi vill och få de viktiga målen med oss. Albin fick ta massor med ansvar på M6 i frånvaro av Sebbe och Emil, Jesper har utvecklats enormt under våren och har komplettera Patrik på H6 på ett strålande sätt.  Under senare delen av vårsäsongen har konkurrensen varit hård och detta har synts på träningarna, kvalitén har klart förbättrats och detta har definitivt påverkat resultaten. Björn sa att det är synd att säsongen redan är slut då vi äntligen är friska och hittat tillbaka till rollerna och flytet, kan bara hålla med honom att det hade varit kul med några matcher till men det är bara att komma tillbaka nästa säsong.

 

Summa summarum har det varit en lärorik säsong där vi var mycket bra under våren med 16 inspelade poäng, tyvärr hade vi inte så många med oss från hösten vilket annars hade gett oss en kvalplats till allsvenskan. Är dock supernöjd med det sätt killarna och ledarna har hanterat mot och medgång och det ska poängteras att stämningen under året hela tiden varit på topp vilket är en styrka. Måste här framhålla våra lagledare Pimme, Kennet, Kim  och Hassan (HT) som hela tiden bidragit till den positiva atmosfären med sin omtanke, bra och dåliga skämt och en hel del bus…

 

Jag är personligen mest nöjd med den positiva atmosfären och med att fem juniorer har tränat och spelat frekvent med A-laget och har nu spelats in och kommer säkert blomma ut än mer nästa säsong, förutom ovan nämnda Albin och Jesper så har Mergim, Max och Jacob visat att de vill vara med på allvar till hösten-bra jobbat killar och inte minst bra jobbat Ion -som har gjort ett kanonjobb med U/J lag och har stor del i att vi nu fått fram så många egna talanger.

 

Nu tar vi efter sista matchen och en trevlig lagfest i Lund en välbehövlig vila och laddar inför nästa säsong.

 

Stort tack till alla spelare, ledare och supportrar som med sitt engagemang och prestationer bidragit till att sätta H65 Höör på kartan.
Carl-Christian Olsson

 

Comments

comments