H65 värvar U-landslagsspelare

Evelina Källhage är klar för H65 Höör säsongen 17/18. Högersexan från Önnered har skrivit på för två år i klubben.

Evelina Källhage, född 1997, är en av Sveriges mest lovande spelare på H6-positionen. Hon spelade i Elitserien med Önnered förra säsongen och är på god väg att föra laget tillbaka till högsta divisionen denna säsong. EM-guld i U17-laget 2013 är den främsta internationella meriten. Samtidigt har hon varit en del av U-landslaget 2016 där hon spelat med flera av spelarna i H65 Höör (under ledning av Ola Månsson).

Foto: Nils-Åke Åkesson

– Evelina Källhage är en kontringsstark och utpräglad kantspelare som alltid spelat på H6-positionen, säger Ola Månsson
– Gjort det bra i både Elitserien och Allsvenskan. Vi vill göra henne till en av de bästa i SHE på den positionen. Jonna Linnéll och Ida Gullberg som spelar H6 idag är spelare som vi samtidigt vill behålla – men jag kände att vi blev lite tunna på H6 när Jonna blev skadad.
Källhage har varit nära H65 tidigare.
– Klubben pratade med henne redan efter förra säsongen. Men det var först nu som alla bitar stämde även utanför handbollen.
Det blir därmed ännu mer göteborgska i omklädningsrummet. Mikaela Mässing (från Heid), Sofia Hvenfelt (också från Önnered) och Marie Wall (från Kungälv) finns ju redan i laget.
– Det kommer ju snart spårvagnar i Lund. Då kommer de att känns sig ännu mer som hemma, säger Månsson.
Sedan tidigare har H65 Höör värvat ett annat namn från Allsvenskan: Kristin Thorleifsdottir från Skånela.
– Just nu tittar vi vidare på målvaktssidan. Eftersom Jessica Ryde lämnar (för Midtjylland) så behöver vi ett komplement till Jannike Wiberg, avslutar Månsson.

Comments

comments