H65 Höör gjorde sitt jobb i Skopje

Seger med 20-26 (10-13) borta mot Vardar innebar att kvartsfinalplatsen i Challenge Cup säkrades med sammanlagt 19 mål.
– Vi var här för att göra ett jobb och det gjorde vi, säger Cassandra Tollbring.

Full kontroll från början till slut.
Så kan H65:s dubbelmöte mot HC Vardars ”B-lag” beskrivas. 26-13 hemma i Höör var i underkant och det Makedonska laget kunde inte riktigt mäta sig med Höörlaget.
Hemmalaget taggade till från start och fick en 2-0-ledning som humörhöjare, men mycket roligare än så fick de inte.
H65 kunde på fyrans växel gasa undan till pausvila med 10-13.
– Försvarsmässigt gör vi det bra, men framåt hade vi för många enkla tekniska fel. Skärpan fanns där inte ordentligt, säger Anna Johansson som annars gjorde tre mål första halvtimmen.

I början av andra halvlek tappade H65 stora delar av skärpan. Vardar kunde gå upp till 14-14 innan Ola Månsson kastade in ett timeoutkort.
– Vi pusslade på en del taktiska saker, säger Månsson.
Annars var det Cassandra Tollbring som mer än någon annan drog igång den interna hetsen.
– Jag var väl inte riktigt på plats idag och samarbetet med Emma Lindqvist har varit bättre. Men, vi skärpte till oss och fick efterhand även lite målvaktsräddningar också.
Är det svårt med motivationen när det skiljer så mycket målmässigt?
– Både ja och nej. Väl ute på planen vill man ju vinna till varje pris, men det är klart att inställningen inte alltid kan vara densamma.
– Idag provade vi även en del nya saker i vårat spel, som 7-6-spel och en del annat som vi förhoppningsvis kan ha nytta av i fortsättningen, säger Cassandra Tollbring.

FOTO: Filip Viranovski / www.gol.mk

Bästa målskytt blev Emma Lindqvist med fem mål. I övrigt noterades elva av tolv H65-spelare i målprotokollet.
– Gjorde vi fem mål? Jag tyckte att det gick sådär, säger Emma tveksamt.
– Som lag tycker jag att vi gjorde det hyfsat. Det var den sista delen i försvarsarbetet där vi inte följde upp jobbet och lät dem komma till avslut oftare än i första matchen.
Känner du att ni kan utvecklas ändå?
– Ja, det betyder mycket att spela ute i Europa. Det är så mycket annorlunda runtomkring, annan domarnivå, andra hallar, andra försvar… Nu ser jag djäkligt mycket fram emot fortsättningen, säger Lindqvist.

På tisdag lottas kvartsfinalmotståndarna.
– Jag tar helst det holländksa laget Virto Quintus. Värst emot är nog de båda spanska lagen och fjorårssegrarna Gran Canaria måste gälla som favoriter. Men H65 har absolut vettig chans att ta hem slutsegern, avsluta Ola Månsson.

Comments

comments