Det blev ingen repris av mötet i Eslöv strax före nyår.

Eslövstjejerna visade större vilja än hemmatjejerna. Matchen slutade oavgjort 26-26 efter 14-12 i paus.

Första målet kommer efter en minut på straff för gästerna, som säkert placeras i mål av Anna Bardis. Därefter följs lagen åt, de närmaste fem minuterna, med gästerna målet före. Då sker en vändning och hemmatjejerna skaffar sig ett litet övertag med två bollar.
Liksom i matchen visade gäster stark vilja och kämpade sig ikapp och hade likaläge efter lite drygt halva matchen. Därefter följdes lagen åt med hemmatjejerna målet före. Med lite drygt två minuter kvar var ledningen tre bollar. Med en knapp minut kvar sätter Anna Bardis säkert bollen i nätmaskorna och fastställer halvtidsresultatet till 14-12.

Under större delen av andra halvlek har hemmatjejerna en ledning med tre bollar fram till att ca. tio minuter återstår av halvleken. Då börjar gästerna knappa in och har likaläge med femtio sekunder kvar av matchen. Frikast för hemmalaget vid full tid blockeras och slutresultater fastställs till 26-26.

Hemmalagets annars så säkert och stabilt klickade en hel del, med stundtals stora luckor som utnyttjades av gästerna, speciellt Anna Bardis.

Anfallet var inte lika effektivt som senast i Eslöv.

Lykke Winberg, som gjorde sin först match i högsta serien (var visserligen med på bänken en gång förra säsongen) svarade för den bästa insatsen av målvakterna som var på plan, med 42% räddningar. Bortsett från tre straffar mot säkra Anna Bardis, hade hon 50%, 8 räddningar av 16 skott.

Resultat var rättvist med tanke på att Eslövstjejerna visade en mycket bättre vilja än hemmatjejerna.

Mest framgångrika vad gäller målskyttet, i hemmalaget, blev Cassandra Tollbring med nio mål, samtliga spelmål. Hos gästerna blev Anna Bardis mesta målskytt med tolv mål varav fyra på straffar. Dessa båda utsågs också till bästa spelare i respektive lag.

Lite matchfakta.

Målskyttar H 65: Cassandra Tollbring 9, Emma Rask 5, Sofia Hvenfelt 4, Anna Johansson 2, Anna Olsson 2, Marie Wall 2, Jonna Linnéll 1 och Emma Lindqvist 1.

Målskyttar Team Eslöv: Anna Bardis 12, Andrea Johansson 4, Julia Bardis 3, Lina Wessberg 3, Sara Strand 2, Emelie Lindvall 1 och Betty Svensson 1.

Publiksiffra: 648 (i princip fullsatt).

 

Nils-Åke Åkesson

Comments

comments