Två matcher och två segrar!

Flickor A spelade under söndagen, den andra advent, hemmamatcher i både B- och C-serien. Det blev två övertygande segrar för flickorna, som på grund av sjukdom och skador hade i det närmaste identiska lag i båda matcherna.
Grunden för dagens segrar var ett stabilt och aktivt försvar med bra målvakter. Och att FA fått hjälp av två spelare från F-02, vilka båda gjorde mål. Tack.
Utöver det så arbetade man tillsammans i anfallet, kommunicerade och använda hela spelarmaterialet. Bra lagmoral och glädje i spelet gjorde det till två roliga matcher att följa.

Första matchen mot Ystad IF i Grupp C började med ett ställningskrig, straff för Ystad och reducering av H65 var enda målen under de första 5 minuterna. Ystad tar sedan ledning med 2 mål men H65 arbetar sig in i matchen. Efter 10 minuter så snor Elin B bollen i Ystads uppspel, väggspelar med Ebba och sedan trycker Freia in 3-3. Maja räddar mycket och när Lovisa gör 6-3 så tar Ystad timeout. Höör mål direkt efteråt, men får sedan en period på 7 minuter där man inte gör mål och Ystad tar sig in i matchen. Maja räddar med en fin benparad och i anfallet efter med en snabb arm. Men nästa anfall får Ystad tre försök och ställningen blir 7-6. Det blir en väckarklocka för H65 som kommer igång igen de sista 5 minuterna och med Majas räddningar blir halvtidsresultatet 10-7.
Maja börjar andra halvlek med att rädda ett kanonskott, men åter knaprar Ystad ikapp och efter 10 minuter så är ställningen 11-10. När Lovisa gör fyra mål i rad och H65 får fart i spelet så säkrar Höör matchen som slutar 19-14.

Den andra matchen spelades mot Vinslövs HK i Grupp B. Även här tappar Höör ledningen i början men efter tre minuter så gör Elin B mål från linjen, sedan kroppsfintar Emilia sig igenom till 2-2 och i åttonde minuten ger Elin S H65 ledningen från vänster-6, 3-2. Lovisa skadar sig i munnen och går av. Inga mål under en femminutersperiod men sedan arbetar Elin B sig till en straff som Ebba sätter och Vinslöv tar timeout. Höör får utvisning men Maja räddar kvar H65 i matchen med sina räddningar, bland annat en fantastisk benparad efter att Vinslövsspelaren blivit helt fri på linjen. Efter en ny period med avsaknad av mål i fyra minuter så kommer Vinslöv åter in i matchen och med 5 minuter kvar av första halvlek så står det 6-6. Men lagmaskinen FA går igång och halvleken avslutas med att Ebba blockerar skott från höger-9, Maja tar hand om bollen och kontringskastar till Ebba som sätter dit 9-6.
I andra halvlek går Fiffi in i målet och vi hoppas ryggen håller. Höör sätter en otrolig fart, spelar bra och stöttar varandra i både försvar och anfall samtidigt som Fiffi räddar vilket gör att det efter 5 minuter står 13-6. Sedan följs lagen åt. När det är tio minuter kvar så tar Vinslöv timeout med ställningen 16-9. Höör drar därefter ifrån lite till. Fiffi kastar långboll mot 6-meterslinjen och där fångar Filippa den och gör mål. Med en minut kvar så gör Saga 20-10, som också blir slutresultatet.

En bra spelad match med 8 av 10 utespelare som gör mål, Fiffi åter i spel och Lovisa ler med fläskläpp (och vi hoppas tänderna mår bra).

Comments

comments