Mikaela Mässings första match på tio månader.

En kassaskåpssäker vinst, mot serieledarna HK Aranäs, med 27-20 efter 14-11 i paus

Laget hade fått förstärkning från A-truppen. Mikaela M för att få matchträning inför matchen mot Sävehof senare i december, efter EM-uppehållet. Emma och Michaela F som inte spelat de senaste matcherna. Dessutom Jannike, Tilda och Ida.

Man tog direkt grepp om matchen. Efter lite drygt tre minuter hade man ledningen med 4-0. Aranäs tog en timeout. Aranäs kom med i målprotokollet, men våra tjejer trampade på, och efter sju och en halv minut stod det 8-2. Aranäs tog åter timeout. Tjejerna fortsatte att ha initiativet och med knappt fem minuter kvar av halvleken hade man ledningen med sju bollar, 14-7. Nu kom en liten dip. Aranäs knappade in till 14-11.

I andra halvlek stod sig tremålsledningen i cirka fem minuter. Därefter kom ett ryck och i mitten av halvleken var ställningen 22-15. Detta övertag höll man matchen ut. Under större delen av andra halvlek blev Mikaela punktmarkerad och i slutet även Tilda.

En härlig lagseger. Speciellt roligt att se Mikaela i match igen. Det kommer att bli ytterligare två i U-laget nu under EM-uppehållet.

Målskyttar: Mikaela 8, Tilda 5, Emma 4, Camilla 3, Michaela 3, Hanna 2, Amanda D 1 och Ida 1.

 

 

Nils-Åke Åkesson

Comments

comments