Första derbysegern denna säsong då Team Eslöv besegrades med 32-26 efter 15-13 i paus.

Det blev till slut en betryggande seger även om Eslöv, med sitt begränsade spelarmaterial, stretade emot starkt. Mycket tack vare Anna Bardis straffskytte och effektivt kantspel av Lina Wessberg och Andrea Johansson.

Tjejerna tog ganska omgående initiativet i matchen och hade under större delen av första halvlek en ledning med två tre mål. Eslövstjejerna kämpad starkt och hade likaläge vid tre tillfällen under halvleken. Våra tjejer kunde gå till halvtidsvila med två bollars ledning.

Nästan hela andra halvlek fortsatt i likhet först, med en två till tre bollars ledning för våra tjejer, utan att man riktigt kunde stänga matchen. Först under de sista tio minuterna kunde man göra ett ryck och dra ifrån. Här gör Michaela F en stark insats med tre mål på tre möjligheter, 100%-ig. Till slut blir det vinst med sex bollar. Sista målet av Anna O med en halv minut kvar.

En stark laginsats. Ett anfallsspel som var effektivt. Totalt tio målskyttar där Emma L och Cassandra svarade för sex vardera. Utdelningen på målskyttet var det bästa hitintills. 78% av skotten resulterade i mål. 63% av anfallen resulterade i mål.
26 mål i baken var väl kanske lite mycket med tanke på hur försvaret brukar fungera.

Målskyttar H 65: Cassandra 6 (2), Emma L 6, Anna O 4, Mikaela M 3, Michaela F 3,Anna J2, Emma R 2, Jonna 2, Sofia 2 och Marie 2.

Bästa målskytt i Eslöv blev Anna Bardis med 10 varav 7 på straffar.

Sofia fick pris som bästa spelare i H 65 fick Cassandra och i Eslöv Anna Bardis.

Förutom pris till bästa spelare i resp. lag hade Sparbanken Skåne ett pris på 3000:- att gå till ungdomsverksamheten i det lag med bästa målvaktsprestation. Det såg Jannike och Jessica till att det gick till H 65, även om deras räddningsprocent inte riktigt kom upp i den nivån som man hade mot Sävehof senast.

 

Nils-Åke Åkesson

 

Comments

comments