Vinst i första matchen i Challenge Cup med 31-25 (17-12).

Vinsten i den första matchen mot Prosetecnisa Bm Zuazo kunde varit större.

Tjejerna tog ganska omgående kommandot i matchen och redan efter tre och en halv minut stod det 3-1. Cassandra blev punktad redan från start. När halva halvleken var avverkad hade ledningen ökat till fem bollar. Denna ledning stod sig halvleken ut.

Andra halvlek startade liksom den först. Man drog ifrån ytterligare och halvvägs hade man en ledning med nio bollar som mest. Fortsättningen blev ganska lik avslutningen av första. Några missade frilägen i slutet gjorde att spanjorskorna kunde närma sig lite och till slut var marginalen sex bollar.

Notabelt, 10 av spanjorskornas 25 mål kom till på straffar.

Cassandra och Marie var mest framgångrika vad gäller målskyttet.

Målskyttar H 65: Cassandra 8 (3), Marie 8, Anna O 5, Sofia 4, Nina 3, Jonna 1, Emma L 1 och Ida 1.

Marie fick pris som bästa spelare i H65.

Nu återstår det ju en bortamatch i Spanien nästa lördag. Räcker nu denna marginal? Ja jag tror det. Man har tidigare klarat det med mycket mindre marginal vid flera tillfällen tidigare. Vem minns inte t.ex. matcherna mot HBC Nimes, kvartsfinal mot förväntade vinnare av cupen, första året. Vinst hemma med en boll. Retur i Nimes, inför storpublik, där det blir oavgjort och vinst totalt med en boll.

 

 

Nils-Åke Åkesson

Comments

comments