Klara för åttondelsfinal efter totalt 51-46.

Förlust i returen i Spanien med 20-21 efter 10-9 i paus.

Man öppnade starkt, så som man hoppats på, och efter cirka åtta minuter stod det 1-4 på matchtavlan. I inledningen stoppade Jessica nästan allt. Man hade initiativet under största delen av halvleken. Under de sista tio minuterna tappade man och spanjorskorna kunde närma sig.

Man startade andra halvlek bra liksom i första. Efter femton minuter hade man en ledning med tre bollar. Sedan tappade man och tio minuter senare var det spanjorskorna som hade en ledning med två bollar. Under de sista tio minuterna råkar först Jonna ut för en utvisning och en minut senare är det Anna O:s tur (otur) att bli utvisad. De sista minuterna blir spännande, men man står emot och förlusten blir bara en boll.

Bäst i H 65 enligt mitt tycke var Nina, men även Anna O fick pris som bästa spelare i H 65.

liksom i hemmamatchen var bestraffningarna ojämnt fördelade. Det blev fem utvisningar mot en för spanjorskorna. Åtta straffar, varav Jessica räddade 3, mot två för våra tjejer. Ett mål av Anna O.

Målskyttar H 65: Nina 4, Anna O 4 (1), Jonna 3, Sofia 3, Cassandra 3, Marie 2 och Emma L 1.

På tisdag 22/11 sker lottningen av åttondelsfinalerna. Skall bli intressant att vart resan bär nästa gång.

 

 

Nils-Åke Åkesson

Comments

comments