H65 FA vinner båda sina matcher i USM idag!

I helgen spelar Flickor A USM Steg 1 i Vinslövs Furutorpshallen. Två matcher idag och ytterligare två under söndagen. Med ett fantastiskt lagarbete av de 15 flickorna vann H65 båda sina matcher idag och skaffade sig förstaplaceringen i gruppen inför morgondagen.

Dagens första match spelades som bortalag mot Vinslövs HK. Maja stukar foten redan på uppvärmningen och kunde inte ens vara med på line-up för presentation av lagen.

H65 inleder mycket bra och går fram till 0-3 under matchens första 4 minuter, med mål av tre olika målgörare. H65 spelat aggressivt i försvaret och matchen står och väger tills vid 8 minuter då Elin B ordnar en straff som Ebba sätter till 1-4. Därefter börjar Höör också få upp farten i anfallet. Ebba gör både 2-6 och 2-7 men går sedan av planen och vi hoppas Ebbas armbåge är under kontroll. Då tar Emilia över som målskytt med H65:s nästa två mål.
När Höör får två offensiva avblåsningar mot sig så arbetar Vinslöv sig tillbaka in i matchen och med 5 minuter kvar står det 7-9. Men då gör Emilia tre mål på raken och i halvlek är resultatet 7-12.

Andra halvlek inleder H65 trevande, spelar okoncentrerat i anfallen och vid 4 minuter gör Vinslöv 9-12 samtidigt som det blir utvisning på H65.
Men efter 5 minuter kommer H65 igång igen. Matilda RO trycker sig orädd fram bland motståndararmar, ordnar två straffar och en utvisning. Straffarna förvaltar Ebba väl. Fiffi gör sedan en dubbelräddning och skapar en kontring där Ebba gör sitt 7:de mål fram till 9-15 och Vinslöv tar timeout. Därefter följer lagen varandra tills Maja kommer in. Foten är okey igen och två räddningar ger H65 ytterligare ett mål upp. Matchen slutar med välförtjänt H65-seger, 14-21!
Till Matchens lirare i H65 utses Ebba.

Dagens andra match spelades som hemmalag mot Karlskrona. En vinst i denna match och H65 skulle säkra gruppledning efter dag ett. Karlskrona kommer utvilade till sin första match för dagen, så nu skulle vi få se om all konditionsträning gett resultat.

Höör spelar aggressivt och stöttar varandra väl i försvaret, men det blir lite slarv i anfallet.
Lagen följs åt de första 18 minuterna. H65:s fyra första mål görs av olika spelare, bland annat av Elin B som gräver fram en retur och Evelina som får tillbaka ett frikast hon lagt. När Fifii räddar två anfall i rad får H65 ny energi och skaffar sig en fyramålsledning och Karlskrona tar timeout med 5 minuter kvar. Karlskrona punktar Ebba, H65har det svårt i försvaret och slarvar i anfallsspelet, Karlskrona kontrar in 9-6 vilket också blir resultatet i halvlek.

Andra halvlek försenas av problem med Ebbas knäskydd som domarna har synpunkter på. Sedan rusar H65 iväg i full fart och efter 5 minuter leder Höör med 14-6.
I 6:e minuten gör Karlskrona sitt första mål i andra halvlek och kommer tillbaka in i matchen. Vid 8 min står det 14-9 och H65 tar timeout.
Elin B visar prov på taktiskt huvud när handen är uppe och H65 har frikast. Hon låtsas passa bollen, en Karlskronaspelare springer fram och blir utvisad. Dock gör Karlskrona 14-11 i underläget men Elin B svarar direkt och sedan gör även Matilda Ro mål. Karlskrona gör 16-12 och flyttar ut sitt försvar och börjar nästan spela man-man. Blir också snabbare i anfallet eller är det Höör som börjar tröttna?
Efter en kvarts spel gör Karlskrona även 16-13. Lagen följs därefter åt men sedan räddar Fiffi och H65 kan öka försprånget och med 5 minuter kvar står det 19-15. Fifi räddar flera gånger, även en kontring och det står fortfarande 19-15 vid 1 minut kvar.
Matchen slutar 19-16, med Matilda Ro som Matchens lirare i H65.

Till dag två tar vi med oss två fina lagvinster och att 7 spelare av 15 (varav 2 målvakter) gör mål under dagen.

Comments

comments