Flickor A vinner säsongens första hemmamatch!

Säsongens första hemmamatch spelades under lördagen på höstens blåsigaste dag med besök från Kävlinge. Matchen blev också byig med full fart framåt i första halvlek, motvind i andra och en onödigt spännande avslutning. Denna gång fanns Rickard Lindeberg, som tränar damlaget i division 1, med på bänken som coach.

H65 spelar fortfarande inte seriespelet med full bänk då sjukdom och skador decimerat laget och dessutom spelas det matcher båda dagarna denna helg. Lördagens match i Grupp B mot Kävlinge HK visar både på Höörs styrkor och vad som händer om man inte använder de. Kommunikation och rörelse i både anfall och försvar, variation i anfallet med nyttjande, och mål, av alla positioner, snabba hemspring och samverkan i försvaret tillsammans med en aktiv målvakt visar allt på H65:s kapacitet. Flickor A använde allt detta under första halvlek och spelade mycket fin handboll.

Efter en minut av första halvlek räddar Fiffi men på returen sätter Kävlinge 0-1. Efter ytterligare två minuter så reducerar Amanda. Fiffi räddar en kontring, räddar sedan även nästa Kävlingeanfall och skapar dessutom kontring för H65
I femte minuten ger Emilia Höör ledningen och Matilda RO gör 3-1 men Kävlinge svarar direkt. Fiffi storspelar i målet och ger H65 fördel i matchen.
Emilia gör mål igen men H65 spelar lite okoncentrerat och tar timeout i nionde minuten.
Amanda avlossar ett tungt skott som trycker sig igenom, men åter svarar Kävlinge direkt till 5-3.
Emilia kämpar sig in på linjen och ger Höör straff som Ebba sätter. Sedan kontrar Ebba in 7-3.
Försvaret i H65 känns stabilt.
Amanda tar sig igenom men blir avblåst på steg och tvingar Kävlinge till gult kort, men spelaren snackar till sig utvisning. Straffen förvaltar Johanna väl och efter 15 minuter gör Emilia 9-3 från linjen.
Fiffi gör en dubbelräddning igen men då det täcks innanför linjen så blir det straff och 9-4.
Ebba gör ett fint inspel till linjen och Amanda gör mål.
Straff igen till Kävlinge, 10-5.
Amanda gör mål och sedan sätter Ebba en straff. H65 spelar bra i försvaret och Ebba kontrar in 13-5 och ordnar dessutom utvisning på Kävlinge.
Ebba skjuter ett underarmsskott från 9-meter i mål och ger Höör ledningen med 14-5.
H65 får en utvisning och straff för Kävlinge med 2 minuter kvar. Det blir 14-6 som står sig till halvlek.

Andra halvlek inleds med en ledning på 8 mål. Maja tar plats i målet. Det tar 30 sekunder sedan skjuter Ebba in 15-6. Men Kävlinge svarar direkt och får igång sitt anfallsspel efter att under lång tid bara gjort mål på straff och gör tre mål på raken.
H65 spelar lite försiktigt och är långsamma i sitt anfallsspel. Emilia gör 16-9 och sedan följs lagen åt ett tag. Emilia gör mål, Linnea gör mål från kanten, men sedan får Kävlinge fart igen och H65 tar timeout. Kävlinge har knaprat in 3 mål och kommit igång i sitt anfall, samtidigt som Höör känns sega efter halvtid. Kontring Kävlinge och Maja gör en fantastisk benparad!
Ebba snärtar in 19-14 i steget.
Maja räddar igen men på returen blir det straff för Kävlinge som Maja dock löser. Men tappad boll och straff igen, dessutom utvisning på H65, och nu sätter Kävlinge den.
Ytterligare en straff till Kävlinge men Maja räddar! H65 sega även i försvaret nu, blir stilla och kommunicerar mindre.
Emilia pressar sig igenom ett tätt Kävlingeförsvar och får in bollen till 20-15 och nu tar Kävlinge timeout med tio minuter kvar av matchen.
Matilda Ro skjuter in 21-15 och Linnea hittar ett minimalt hål vid stolpen och trocklar in 22-15.
Känns som timeouten fått igång både anfall med fart och försvar med prat. Men så får Kävlinge tre mål på rad och när det återstår fem minuter står det 22-18.
Emilia sätter ett skott i krysset men bollen rör träet och går ut över sidlinjen. Kävlinge gör mål igen och H65 tar timeout igen med 4 minuter kvar. Nu återstår endast 3 mål av försprånget.
Emilia hoppar högt och sätter 23-19. Men Kävlinge kontrar in ett mål och det blir sedan straff för Kävlinge med 1 min kvar, 23-21.
Kävlinge flyttar ut försvaret, tar bollen och gör 23-22. Vid H65:s avkast står det 12 spelare på linjen men Höör räddas av klockan och vinner matchen med 1 måls marginal.

Comments

comments