Uppstarten känns bra för nya laget

Nu närmar vi oss september månad och herrlaget är inne på halvtid i sin laddning inför premiären hemma mot Vinslöv den 2 oktober. Efter att ha spelat 4 matcher sedan uppstarten 1 augusti så är känslan att vi är på god väg mot den form och nivå som vi bör ligga på. Våra nya spelare har funnit sig väl tillrätta och tar för sig allt mer vilket vi sett i de träningsmatcher vi hunnit med så här långt. Tre vinster och en förlust har det blivit och det känns som vinnarglöden allt mer infinner sig och den kommer vi ha nytta av under säsongen. Vi har även hunnit med ett läger där vi fick extra chans att jobba på detaljer och framför spela årets krocketturnering där Adam och Max tog hem vinsten.

Den under sommaren lite tyngre fysdelen har gjort nytta vilket inte minst syns på träningarna. Vi orkar hålla skärpan uppe längre än tidigare och kvalitén i övningarna har blivit klart bättre. Roligt att vi lyckats bygga upp en träningskultur igen och att killarna tar mycket eget ansvar kring detta.

Nu har vi en vanlig träningsvecka framför oss följt av några intensiva dagar då vi på 8 dagar ska spela 3 matcher och träna hårt. Åhus HB hemma den 6/9, Trelleborg HBK borta den 10/9 och OV Helsingborg borta den 14/9. Vi kommer nu fortsätta nöta på anfall och försvarsspel samt jobba med 7-6 spelet som kanske kan bli användbart i vissa matcher.

När nästan halva truppen är ny så får vi räkna med att det tar ett tag innan vi får ihop alla delar och lyckas nå upp till vårt max men jag tycker ändå att försvarsspelet börjar hålla en hög nivå och det ger ju en trygghet vilket vi ska bygga vidare på.

Glädjande är också att samarbetet inom herrakademin fortsätter lika bra som det gjort under föregående år. Vi Avslutade matchen mot Trelleborg med 5 juniorkillar på banan och de stod alla upp föredömligt och visade att de blir att räkna med under kommande säsonger. Alla i J och U lag har höjt sig och flera är nu med och tränar regelbundet med A-laget. Framtiden ser ljus ut!

Jag vill avsluta med att skicka ett Stort tack till Goodlife Gym i Höör som gett killarna grymt bra träning under vår och sommaren och till ICA Höör som hjälpt oss med mat på vårt läger.

Välkomna på matcherna under säsongen.

Vi ses i hallen

Carl-Christian Olsson

Comments

comments