Ett ögonblick: Marie Wall

Från Kungälv till Rio? För Marie Wall har vägen dit har varit kantad av otaliga U-landslagsmatcher, ett U18-VM-guld, en korsbandsskada, ett nerlagt H43, uttagning till specialsatsning inom handbollen och ett par oväntade tvillingar. Tack vare Edjana Dafés plötsliga graviditet fick Marie chansen att visa upp sig i A-landslaget och strax därefter VM i Danmark.Vissa påstår att hon är elitseriens snabbaste spelare, mycket tack vare sin friidrottskarriär i yngre år. Någon förutspådde redan 2013 att hon skulle ta en plats i landslaget. Vi ställde några frågor till vår kantlöpare som gärna sätter knorr på bollen.

Vad tyckte du den föregående säsongen?
Den var både bra och dålig. Jag tyckte att seriespelet var dåligt rent ut sagt. Det var inte alls vad vi hade förväntat oss. Vi höjde oss något i kvartsfinalen mot Lugi. Däremot tyckte jag att europaspelet var bra. Så det tar jag med mig.

Hur ser du på kommande säsong?
Jag har jättehöga förväntningar på den faktiskt. Både resultatmässigt och för egen del. Jag tror vi kommer få ihop det väldigt bra. Jag känner redan att för egen del är motivation på topp och formkurvan pekar uppåt.

Ny tränare i Ola Månsson. Vad är nytt?
Jag tycker framför allt att det är mer fart på träningarna. Det känns som att alla går mot ett gemensamt mål. Alla kämpar för varandra. Sen är det klart att vi lägger väldigt mycket fokus på fys nu på försäsongen. Fys-delen har tidigare varit mer egenstyrt och om man ska vara ärlig är det inte alla som klarar av att styra upp det själv. Ola är med på alla löpturer vi gör.

Challenge Cup istället för EHF-cupen, vad tycker du om det?
Det positiva med Challenge cup är att blir något lättare motstånd vilket förhoppningsvis ger fler matcher. Samtidigt som EHF-cupen är en större morot att bita i.

Vem ska vi hålla ett öga på i laget inför nästa säsong?
Jag tror vi ska hålla ett extra öga på de unga tjejerna. Framför allt Anna Johansson. Men även Jannike Wiberg. Det känns som att hon har fått en nytändning. Och Ola!

Vem spelar SM-final 2017 och vad blir resultatet?
H65 kommer möta… jag vill egentligen inte säga Sävehof, men jag får nog göra det. Resultatet blir att vi vinner med två bollar.

Vilken match genom hela karriären har du bäst minnen ifrån?
J-VM-semifinalen i Dominikansk Republiken. Då mötte vi Holland och jag gjorde sju mål, Det var en väldigt rolig match. Sen ska man inte sticka under stolen med att säga att man inte kommer ihåg Challenge Cup-finalen i Paris.

När började du inse / hoppas på att bli uttagen till A-landslaget?
Jag har alltid hoppats på det, ända sedan det tog slut med U-landslagen. Sen drog jag på mig en skada och fick pausa karriären. Sen har jag kämpat och hoppats ända sedan jag kom tillbaka för jag vet att jag har potentialen till det.

På mindre än ett år har du fått anpassa dig efter ett antal olika tränarfilosofier (Harris, Sivertsson, Thomsen, Signell, Månsson). Hur är det?
Det känns som att man kommer till ett nytt landslag varje gång. Det är klart att det är frustrerande när man i slutet av ett läger känner sig trygg med en tränare och sen ska det bytas till nästa. Men samtidigt har det kanske behövts. Jag tyckte om Helle och hade hon kunnat stanna så hade hon nog fått det, men nu har man löst det med ett minst lika bra alternativ i Signell.

Hur är Henrik Signell som landslagstränare?
Bra! Jag har inte haft honom så mycket, men han ungefär som jag hade förväntat mig. Det är svårt att säga för det är 21 spelare som ska ha uppmärksamhet just nu.

Hur häftigt ska det bli att kanske få åka till Rio?
Det hade varit jäkligt häftigt att få följa med. Det är det största man kan få uppleva som handbollsspelare. För ett halvår sedan hade jag sagt att jag aldrig skulle åka till Rio. Det hade inte ens funnits på kartan, för det fanns spelare som låg före mig i landslaget. Så med både tur och skicklighet har jag en god chans att komma med. Det hade varit helt otroligt häftigt. Men det inte något som jag haft som mål förrän nu.

Vad är en realistisk målsättning för landslaget i Rio?
Det är svårt att säga. Det är ju bara bra lag med. Vi möter Argentina, Sydkorea, Ryssland, Nederländerna och Frankrike i gruppspelet. Det är en bra grupp. Senaste OS förlorade Sverige alla sina matcher, trots att de hade ett relativt bra lag. Det är mycket som ska klaffa. Jag vet att Sverige har ett bra lag och har goda medaljchanser, men då är det mycket som ska till.

Mer om uttagningarna till Rio kan läsa på Svensk handbolls hemsida.

Comments

comments