Flickor A åker till Spanien för spel!

Under uppåt 10 år har H65 skickat lag till Granollers Cup utanför Barcelona i Spanien. En av världens största handbollsturneringar – 21 länder, 381 lag, över 5000 spelare! I morgon, den 28/6, åker Fickor 00 i FA iväg för en spännande vecka.

Att komma iväg och spela cup är alltid roligt, men det kräver planering och pengar. För F00 har denna resa planerats i 3-4 år, med delaktighet från många i föräldragruppen.-”Det viktigt att ha ett tydligt mål, för det tar tid att spara pengar och alla behöver kunna engagera sig på sitt sätt.” säger Carita Nordén, en av alla de föräldrar som engagerat sig mycket för att allt skall fungera. För att kunna åka iväg har flickorna samlat in cirka 150000 kr genom att inventera, panta och hålla fester med mera. Man har även sålt bland annat armband, som flickorna gjort tillsammans, samt holkar och eldstubbar som föräldrar gjort och skänkt.

Förberedelserna handbollsmässigt har sedan seriespelets slut handlat om att bygga upp flickornas styrka och kondition. De sista två veckorna har träningarna åter kommit in på taktik kring försvarsspel och kontringar. En stor turnering kräver fokus under lång tid och är många matcher. När man även spelar i ett annat land, mot lag från olika länder, spelar det taktiska ännu större roll.-”Det är viktigt att tänka på att man kommer få möta olika typer av handbollsspel. Alla länder spelar olika där till exempel spanska lag är kända för att kontra mycket, då måste vi vara snabbare hemåt. Vi behöver anpassa oss och kunna ändra vårt spel.” säger Josefin Nilsson, en av tränarna som följer med.

Det är en stor grupp som beger sig till Spanien. Förutom 19 spelare och 2 tränare så följer även 16 föräldrar och 3 syskon med. Med en så stor spelartrupp så kommer en till två spelare vilas per match, trots tre spelare som tyvärr ej kan delta i spel. Invigning av turneringen sker på onsdagskvällen den 29/6, en till två matcher spelas per dag torsdag till och med lördag och finalspel sker söndagen den 3/7. H65 möter i gruppspelet tre norska lag, ett franskt och ett spanskt. En stor utmaning kommer vara värmen och att då dricka ordentligt, det ser ut att vara runt 30 grader hela veckan.

Vad är då förväntningarna?-”Även om det är nervöst att allt praktiskt skall fungera så kommer det bli en resa med mycket rolig handboll, mycket sol och bad, utflykt till Barcelona, god mat och många skratt.” säger Carita.-”Jag vill flickorna ska ha så roligt som möjligt och skapa minnen för livet. Sen är det alltid roligt om man kommer längre än vad man tror i spelet. Jag var där själv och spelade för 8 år sen så ska det bli spännande att se hur det har förändrats.” säger Josefin.

Vi önskar flickorna en trevlig och utvecklande upplevelse. Hemfärd blir det den 5/7.

Comments

comments