Andra nobbar Europaspel – H65 satsar stenhårt på det

Nu står det klart att H65 Höör för femte året i följd gör en satsning med Europacupspel.
– Trenden verkar vara att fler svenska klubbar avstår Europacupspel. I H65 ser vi det som en av säsongens stora höjdpunkter och satsningen är total, säger Lasse Eklöv, assisterande tränare och marknadschef i H65 Höör.

Den senaste tiden har det i media uppmärksammats hur flera svenska Elitklubbar inom herrhandbollen fått chansen att spela ute i Europa – men tackat nej. Såväl Ystads IF, HK Malmö och Lugi HF valde aktivt att avstå av olika anledningar.
För H65 Höör är det dock en självklarhet att välja Europacupspel nu när man fått chansen.
– Trots att vi bara slutade sexa i Elitserien, mycket på grund av att vi satsade så hårt på EHF-cupen och som första svenska lag någonsin nådde kvartsfinal där, så får vi chansen. Både Västerås och Skövde tackade nej. Sävehof spelar i Champions League, Skuru kommer att spela EHF-cupen och sedan kommer H65 och Lugi att spela Challenge cup. Numera finns bara tre turneringar sedan Cupvinnarcupen tagits bort, säger Eklöv.
Inför stundande säsong har H65 ett nytt tränarpar. Ola Månsson har tagit över efter Niklas Harris och Lasse Eklöv fortsätter i sin roll som assisterande tränare och marknadschef. Och Ola är taggad…
– Världen är större än bara Sverige och vi vill man vara på den store marknaden så måste man vara med där. Sedan handlar det såklart om att utveckla spelarna genom att skaffa internationell rutin, säger Ola Månsson.
Hur mycket har du följt H65:s Europacupäventyr tidigare år?
– Väldigt mycket. Mer än Elitseriespelet faktiskt. Det var också en av anledningarna till att det kändes roligt att komma till Höör – att få chansen att spela handboll på platser och med förutsättningar som man inte är van vid.
Frågan är om H65 kan upprepa succén från 2014 då man som första svenska lag någonsin vann en Europeisk cupturnering.
– Vi ska verkligen göra ett försök. Förmodligen går vi in i turneringen i den tredje rundan, i mitten av november, och då gäller det att ta tillvara på den erfarenhet som truppen har efter tidigare års Europacupspel. Vi är förbaskat stolta över att kunna sätta Höör på kartan även i ett internationellt perspektiv, avslutar Lasse Eklöv.

FAKTA:
H65:s tidigare resor i Europa har resulterat i:
2013 – Semifinal i Challenge Cup
2014 – Seger i Challenge Cup
2015 – Åttondelsfinal i EHF-cupen
2016 – Kvartsfinal i EHF-cupen

Comments

comments