Matchreferat H 65 Höör – IK Sävehof

Serieledarna IK Sävehof gick vinnande ur sista seriematchen mot H 65 Höör. Resultat 24-30 efter 11-18 i paus. Det var två lag som haft ett tufft spelprogram i Europacuper som möttes i sista omgången i seriespelet i Sporthallen Höör. Serieledarna Sävehof gick vinnande ur denna drabbning. Anna Johansson gjorde comeback efter skadan hon ådrog sig förra sommaren.

Lagen följdes åt under de första fem minuterna fram till ställningen 3-3. Gästerna startar ett ryck under ledning av Julia Eriksson. Efter cirka tio minuter tar Niklas Harris timeout. ställningen är då 5-8. Hemmaspelarna visar inte den energi och glöd som tidigare gett fina resultat i Europacupspelet. Det behövs även när man möter topplag här hemma.

Timeouten gav inget nämnvärt resultat. Partilletjejerna fortsatte att dra ifrån i målprotokollet och kunde gå till halvtidsvila med sju bollars ledning.

Efter paus kom hemmatjejerna ut med en helt annan inställning och energi. Andra halvlek blev mycket jämnare. Ungefär halvvägs in i halvleken var underläget för hemmalaget ”bara” fyra bollar. Hemmalaget vann andra halvlek med en boll, men Sävehof vann välförtjänt matchen och serien.

Jasmina ”Nina” Djapanovic visade fin form inför det kommande OS-kvalet med damlandslaget. I Sävehof var Julia Eriksson framgångrikast målmässigt.
Anna Johansson spelade försvar under en mycket stor del av matchen och även anfall i slutskedet. Hon kommer att vara en stor tillgång i det kommande slutspelet.

Målskyttar i H 65: Jasmina ”Nina” Djapanovic 7, Cassandra Tollbring 4, Julia Andrejic 4, Anna Olsson 3, Caroline Friberg 3, Marie Wall 2, Anna Johansson 1.

Målskyttar i IK Sävehof: Julia Eriksson 6, Olivia Mellegård 5, Emma Ekenman-Fernis 4, Louise Sand 4, Joanna Lindvall-Haggren4, Stine Lund Andreassen 3, Rikke Jensen 2, Elin Enhörning 1, Elin Karlsson 1.

Som matchens bästa spelare utsågs Stine Lund Andreassen i bortalaget och Jasmina Djapanovic i hemmalaget.

Utvisningar: H 65 4×2 och Sävehof 3×2.

Domare: Joakim Lindbratt och Tommie Moberg.

Efter omgångens slut skedde val av kvartsfinalmotståndare.
Sävehof valde Team Eslöv
Skuru valde Heid
Lugi valde H 65
Västerås fick kvarvarande Skövde.

Noterbart:

Det var många landslagsspelare på plan. För OS-kvalsamling på tisdag Johanna Bundsen och Louise Sand i Sävehof. I H 65 Marie Wall och Jasmina Djapanovic. Dessutom i bruttotuppen på hemmaplan Elin Enhörning, Sävehof samt Jessica Ryde och Emma Rask, H 65.
Till U20-landslagets läger i Landskrona på måndag sju av totalt arton spelare. Emma Ekenman-Fernis, Olivia Mellegård, Tilda Olsson, Thess Krönell och Isabella Mouratidou från Sävehof samt Emma Rask och Anna Johansson från H 65.

Nils-Åke Åkesson

Comments

comments