Inför H65 – Randers

Det blir Europacupfest i Björkvikshallen på lördag. Ett av de bästa lagen från ”världens bästa liga” kommer på besök.

Vi får besök av ett Randers i fantastisk form. Man har 12 raka vinster i ligan och europacupen på hemmaplan och en fin tabellplacering.

Randers är på pappret ett lite bättre lag än H65 men vi har genom vinster över Nantes, Silkeborg och Issy Paris visat att vi kan slå de som just på pappret är lite bättre. Det är det som är finessen med Europacupmatcher. Det ser vi inte minst i fotbollens värld. Inget lag går säkert.

Det vi helt säkert vet är att vi i H65 inte kommer att hålla igen för ett ”anständigt” resultat. Vi kommer att gå för vinst med 3 bollar och gå vidare. Om läget känns jobbigt resultatmässigt under matcher kommer vi att chansa. Hellre förlora med några bollar extra och har tagit chansen än att komma undan med en hedersam förlust. Det är lite sån ”gambling” man får hålla på med i Europacupspel och slutspel. Hur kul som helst.

Vem ska vi hålla ögonen på i Randers, Hmm.. finns ganska många men för den svenska publiken är det naturligtvis kul att se på Clara Monti Danielsson (Vars morbror jag hade som tränare i 10 år och som gjorde att jag i dag är handbollstränare, Tack Robban) och Johanna Westberg. Clara och Johanna är härliga spelartyper som alltid ger allt. Det är sådana spelare som ger Handbollen sitt fina rykte. Annars tycker jag att vi ska titta lite extra på Camilla Dalby på H9 och Linne Gosse på V6. Båda är otroligt produktiva och göra nästan alltid mer än 5 mål per match Linn är lite mer spektakulär medan Camilla är grymt effektiv. Detta är några, gå gärna in på Randers hemsida och titta lite på spelarprofilerna och deras historik så får ni en bra bild över vem vi möter.

H65 då, hur är tillståndet? Jo, vi kämpar på. Jag skulle ljuga om jag inte sa att det har varit ett tufft program. Massor av matcher och nya utmaningar att ladda om till. Hade truppen varit intakt med spelare som Mässing, Linnell och Johansson hade det varit lättare att kunna ladda om. Vi har även haft extremt många bortamatcher den senaste tiden, Västerås, Karlstad, Randers och Skövde på två veckor plus hemmamatcher i veckorna… phuu.. det gungar när man går. Men med det sagt så tycker jag att vi har kommit upp på en mycket bra nivå både resultatmässig och prestationsmässigt (vilket hela tiden är det viktiga). Om vi tar Västerås, Randers, Hellton, Eslöv, Skuru och Skövde så är det bara Skövdematchen vi inte alls orkar stå upp. De andra fem matcherna står vi för kamp och fina prestationer.

 

Vi kommer att tömma oss totalt på lördag, göra allt som står i vår makt. Sen laddar vi i en hel vecka inför avslutningen mot Sävehof (härlig match) och sen är det några veckor att ladda på inför slutspelet. Och dom veckorna ska vi utnyttja maximalt. Sedan ska vi njuta av H65s fjärde raka slutspel.

Innan vi stänger ner denna ingress till vår handbollsmatch så skulle jag vilja påpeka att svensk Damhandboll är bättre än någonsin. Jag har ju lite perspektiv efter 13 år i damhandbollens tjänst på högsta nivå i Sverige. Vi har tidigare haft enstaka lag som stuckit ut och lyckats. Just nu har föreningarna jobbat hårt med publik, sponsorer och produkter så att spelarna inte behöver jobba heltid. Det har gett en bättre produkt och tro mig damhandbollsspelare är ambitiösa, för varje timme dom kan få ledigt går samma timme till träning.

På så sätt har produkten blivit bättre och vips har vi 6 riktigt bra Elitserielag med påföljande 5 utmanare. Det brukar ju ofta vara så att ett lag inte riktigt hänger med och så är det även i år. Men de fem utmanarna är så bra att man kan slå topplagen en bra dag. Av de sex i toppen är det helt öppet. Samtidigt utmanar topplagen lag från t e x världens bästa liga. De kanske bästa resultatmässiga bevisen är Sävehofs vinst mot FCM i champions League och vår vinst mot Silkeborg i EHF cupen.

Dock tycker jag att vi fortfarande spelar lite för lite matcher i serien, jag vet att det jobbas på det och jag hoppas att det blir en snabb lösning. Samtidigt är vi lite för dåliga på att höja vår produkt, vår underbara produkt DAMHANDBOLL!

 

Välkomna till en toppmatch i Europa!

Niklas

Comments

comments