Matchreferat H65 Höör – Skuru IK

Den första hemmaförlusten kom mot Skuru IK. 26-27 efter 9-12 i paus.

H 65 utan förlust på hemmaplan tog emot Skuru med tio raka vinster i bagaget. Det blev Skuru som behöll sin vinstsvit.

Skuru startade bäst, under ledning av Carin Strömberg, Emma Hawia Svensson och Madelene Östlund. Man fick ganska omgående ett litet övertag. Delvis på grund av flera missade avslut från hemmatjejerna och räddningar av Hanna Daglund. Nyuttagna landslagspelaren Jasmina Djapanovic fick dålig utdelning på sina skott. Kanske var det stundens allvar med Helle Thomsen på läktaren. Hemmalaget kom efter hand in i matchen. Lagen följdes åt halvleken ut, men med ett övertag för gästerna. Detta övertag var som störst fyra bollar mot slutet av matchen. När man gick till halvtidsvila var ställningen 9-12.

Andra halvlek startar med två straffmål av Cassandra Tollbring och hemmagänget var nästan ikapp. Efter fem minuter var det likaläge. Det blev spännande endera det ena eller det andra med en enmålsledning. Jasmina Djapanovic börjar får bra utdelning på sitt skytte. Sista delen av matchen byter Jannike Wiberg av Jessica Ryde i målet. Jannike stänger nästan totalt igen. Med knappt halvminuten kvar av matchen tar Niklas Harris time out, vid ställningen 25-26. Jannike får lämna målet och in kommer en västspelare. 59.54 gör man mål, 26-26. Snabbt avkast och Carin Strömberg kan göra mål i tom kasse, 60.00. 26-27.

Hemmatjejerna visade som många gånger tidigare stark moral och visade att de är ett mycket bra lag. Anpassningen av anfallsspelet, nu när Mikaela Mässing är skadad, fungerar. Vi är många som ser fram emot första kvartsfinalmatchen i EHF-Cupen på lördag i Randers, Danmark.

Målskyttar i H 65: Jasmina ”Nina” Djapanovic 7, Cassandra Tollbring 6, Marie Wall 4, Anna Olsson 3, Julia Andrejic 2, Malin Andersson 1, Emma Rask 1, Rebecka Lindberg Johansson 1, Caroline Friberg 1.

Målskyttar i Skuru IK: Carin Strömberg 6, Emma Hawia Svensson 4, Madelene Östlund 4, Julia Lönnborg 3, Kristin Nordström 3, Hanna Åhlén 3, Emma Henrysson 2, Sandra Wrede 1, Elin Hansson 1.

Som matchens bästa spelare utsågs Hanna Daglund i bortalaget och Cassandra Tollbring i hemmalaget.

 

Nils-Åke Åkesson

Comments

comments