Referat H 65 – Kristianstad HK

H 65 drog det längsta strået i derbyt mot Kristianstad HK.
Hemmatjejerna startade starkt och tog kommandot i inledningen av matchen och hade efter fem minuter en ledning med tre bollar anförda av Jasmina Djapanovic. Kristianstadtjejerna hängde på under de följande fem minuterna genom flera mål av Mikaela Johansson. Hemmalaget gör ett litet ryck och har efter cirka tjugo minuter en ledning med sex bollar. Gästerna börjar punktmarkera Cassandra Tollbing vilket skapar osäkerhet bland hemmatjejerna och effektiviteten framåt minskar, samtidigt minskar aggressiviteten i försvaret. När man går till pausvila har försprånget minskat till fyra bollar, 15-11.
Jasmina Djapanovic svarar för fyra mål under halvleken. Hos gästerna finns tre tremålsskyttar, Mikaela Johansson, Linnea Jönsson och Martina Weisenbilderova.
Gästerna startar andra halvlek bäst. Punktmarkeringen av Cassandra Tollbring fortsätter. Under inledningen av halvleken knaprar man ytterligare in på hemmalagets försprång som minskar till två bollar. Jannike Wiberg byter av Jessica Ryde i målet. Tidig räddning av Jannike blir början till en skärpning i hemmalaget. Man bemästrar gästernas punktmarkering av Cassandra. De sista tjugo minuterna blir hemmalagets. Man gå ifrån i målprotokollet bl.a. genom fem mål av Mikaela Mässing. När slutsignalen ljuder visar matchtavlan 31-21.
Lite fakta:
Målskyttar i H 65: Mikaela Mässing 7 (1), Jasmina Djapanovic 6, Mari Wall 4, Julia Andrejic 3, Cassandra Tollbring 3 (1), Rebecka Lindberg Johansson 2, Anna Olsson 2, Malin Andersson 2, Emma Rask 1 och Caroline Friberg 1.
Målskyttar i Kristianstad: Mikaela Johansson 5, Martina Weisenbilderova 5 (1), Agnes Rutqvist 4, Caroline Månsson 3, Linnea Jönsson 3 (2) och Sarah Carlström 1.
Räddningsprocent i hemmalaget: Jessica Ryde 42% och Jannike Wiberg 45%.
Utvisningar: H 65 2x2min. Kristianstad 2x2min.
Till bästa spelare utses Mikaela Johansson i Kristianstad och Mikaela Mässing i H 65.

Nils-Åke Åkesson

Comments

comments