PRESSRELEASE

Nu står det klart att det blir Ola Månsson som tar över H65 Höör i Elitserien nästa säsong. Månsson efterträder Niklas Harris, som går på pappaledighet, från och med den 1 juni.

De fyra senaste åren har Ola Månsson varit huvudtränare för OV Helsingborg. Laget slåss även i år i toppen av Allsvenskan.
– Jag har trivts fantastiskt bra i OV och hoppas verkligen få avsluta med att föra laget upp i Elitserien. Valet att gå till H65 Höör var inte enkelt, men jag tycker att det ser ut som en oerhört intressant uppgift.
Vad fick dig att återvända till damhandbollen?
– H65 är ett lag som satsar på spel i Europa. De har varit, och är, väldigt framgångsrika i de sammanhangen. Chansen att få vinna titlar i Europa, samt möjligheten att få spela SM-finaler, det är kittlande. Jag vill inte gå ut och säga att vi ska ta SM-guld, för det hänger trots allt på en enda match. H65 Höör har dock visat att det är ett lag som kan spela SM-final framöver. Kanske redan i vår.
Ola Månsson har tidigare sex säsonger i Team Eslöv i ryggen. Damhandboll är således ingen ny utmaning i sig.
– Åren i Eslöv var häftiga. Vi spelade tre SM-finaler och tog två guld.
Dessutom har Ola Månsson idag landslagsuppdrag som tränare för flickor födda 96-97. Det laget vann EM-guld 2013 – bland annat med flera H65-spelare i laget.
– Jag känner flera av spelarna i H65 Höör sedan tidigare i olika sammanhang. Anna Johansson och Emma Rask i 96-landslaget. Jessica Ryde och Martina Persson, bland annat, från min lärarkarriär. Julia Andrejic och Anna Olsson från Team Eslöv – samma klubb som jag försökte värva Cassandra Tollbring till i omgångar. Jag har följt laget rätt noga.
Du känner alltså till väldigt många av spelarna i laget sedan tidigare. Det kanske också påverkade ditt beslut?
– Ja, en del, såklart. H65 är ett oerhört intressant lag och har byggt upp någonting speciellt. Jag kommer inte att medföra en massa förändringar i laget, men har mitt sätt att se på handboll och tror att det kommer att passa utmärkt här, avslutar Ola Månsson.

Tränarfakta Ola Månsson:
2000-2004: Team Eslöv
2004-2005: Fox Team Nord (gick upp i danska högstaligan)
2005-2009: H43, herr
2009-2011: Team Eslöv
2011-2012: IFK Kristianstad, herr
2012-2016: OV Helsingborg, herr

Kontakt:
Ola Månsson, 070-8474533

Comments

comments