Inför H 65- Silkesborg-Voel

Det är dags för åttondelsfinal i EHF cupen. Det är fantastiskt nog fjärde året i rad som vi spelar åttondelsfinal i Europa.

Jag satt faktiskt och gick igenom alla våra matcher häromdagen. Vi ska gå igång och spela våra 25 och 26 Europacupmatch. Vi har alltså tidigare spelat 24 matcher mot lag från Frankrike, Holland, Danmark, Ukraina, Turkiet, Kroatien, Italien och Tjeckien. Det är en enorm upplevelse vi har varit med om samtidigt som det har gjort att H65 som elitlag och klubb tagit många kliv framåt mycket snabbare än man normalt klarar av.

Av de 12 dubbelmöten vi har haft så har vi vunnit 10 och bara förlorat två (Esbjerg och Samobor). Av de tio lag vi har slagit ut finns lag som Nimes, Nantes och Paris.

Naturligtvis är den största bedriften så här långt vinsten mot Issy Paris i Paris. Vi förlorade hemma men lyckades vinna borta. Issy Paris hade spelare som världsmästaren Oftendahl och franska bombaren Signate. Den vinsten kommer alltid, alltid finnas i klubbens hjärta.

Det ligger ett otroligt jobb bakom den internationella satsningen som vi har gjort i klubben. Så väl administrativt som ekonomiskt. Det är ingen ekonomisk guldgruva utan det är snarare tvärt om att ju längre man går, desto mindre pengar får vi från svensk handboll och ju mer kostar det i form av avgifter till EHF. Detta har klubben så här långt inte brytt sig om utan vi jobbar hårt på alla fronter för att det ska funka. Här borde Jan och Elisabeth hyllas stort av såväl H65 anhängare som fans av svensk damhandboll. Utan Jan och Elisabeth hade vi aldrig lyckats i vår gemensamma europeiska satsning.

OK, dagens matståndare Silkeborg, hur bra är dom och har vi chansen att gå vidare till match 27 och 28? Jo, det är ett bra danskt ligalag vi möter. Dom har legat på en stabil slutspelsplats hela håret. I veckan som gick så förlorade man mot Köpenhamn där ”vår egen” Mia Rej gjorde 8 mål .

Silkeborg spelar en väldigt snabb handboll och det gäller att få stopp på deras tryckspel. Om vi lyckas med det så har vi en god möjlighet att går vidare.

Som vi vet är det 4*30 minuter vi spelar. Det spelar ingen roll om vi ligger under med 9-2 som mot Paris eller leder med 7-1 som vi gjorde mot Nantes. Det gäller att göra sitt bästa alla fyra halvlekarna och verkligen tro att ett avancemang är möjligt.

Vi hälsar domare, delegat, publik och motståndare varmt välkomna!

Niklas Harris

Comments

comments