H 65 var numret större än Spårvägens HF

H 65 var numret större än Spårvägens HF

Hemmatjejerna ville visa att debaclet i Kristianstad för fyra dagar sedan var tillfälligt. Man ville verkligen visa vad man är kapabla till. Gästerna gavs ingen chans.

Hemmatjejerna tog genast kommandot i matchen. Redan efter första halvan av första halvlek hade man skaffat sig en ledning med fem bollar. Gästerna kämpade för att kunna förändra läget, men det var svårt mot ett storspelande försvar och om de kom igenom stod Jessica Ryde där som en vägg. Fortsättningen av halvleken fortsatte på samma sätt. Vid halvtidsvila var ställningen 15-4.

Andra halvlek blev en repris på den första. Försprånget ökade successivt. Första uppställningen fick vila en stor del av halvleken. Istället fick de spelare som oftast fått lite speltid förtroende, och det tog de verkligen vara på. Michaela Fransson och Martina Persson skötte sina uppgifter med bravur, men störst framgång hade Tilda Winberg, yngst i laget 17 år, tre mål varav ett på straff, en tilldömd straff och en assist.
Matchen slutade med vinst för hemmalaget med 29-10.

Lite fakta:
Målskyttar i H 65: Mikaela Mässing 5, Anna Olsson 4, Jasmina Djapanovic 4(1), Julia Andrejic 3, Tilda Winberg 3(1), Marie Wall 3, Emma Rask 2, Rebecka Lindberg Johansson 2(1), Cassandra Tollbring 2(1) och Michaela Fransson 1.

Målskyttar i Spårvägen: Tove Andersson 3, Viola Paulsen 3, Andre Johansson 2(1), Michelle Baumann 1, Sandra Fiedorowicz 1.

Jessica Ryde i H 65 målet hade 57% räddningar.

Utvisningar: H 65 2min. Spårvägen 5x2min.

Till bästa spelare utses Tove Andersson i Spårvägen och Jessica Ryde i H 65.

Nils-Åke Åkesson

Comments

comments