H 65 Höör – Önnereds HK 31-22 (16-11)

Tillbaka i Elitseriespelet efter den fantastiska matchen mot Silkeborg i EHF-Cupen. Nu gällde det Önnereds HK, ett av lagen i botten av serien, som krigar om placeringarna kring kvalstecket. Ett ungt lag där merparten av spelarna är födda 96 eller senare. Man saknade Sofia Hvenfelt, försvarsjätten som fick en spricka i armbågen i matchen mot Eslöv.Hon fick agera från bänken. I H65 saknades Anna Olsson, som låg hemma febersjuk.

H 65 startade med två mål av Marie Wall. Önnered kämpade emot under ledning av Beatrice Nilsson, och såg till att differensen inte ökade. Efter cirka tjugo minuter var avståndet mellan lagen bara en boll. Under de sista tio minuterna av halvleken får H 65 ett övertag, som stannar vid fem bollar när Julia Andrejic i gör sitt andra mål i slutsekunderna.

I inledningen av andra halvlek gör H 65 ett ryck och skaffar sig, efter cirka tio minuter, ett övertag med tio bollar, som med små variationer står sig matchen ut. Sista målet av Rebecka Lindberg-Johansson, på straff, med tjugo sekunder kvar.

Under större delen av andra halvlek fick Tilda Winberg, H 65,s yngsta spelare (född 98), förtroendet både framåt som M9 och trea i försvaret, vilket hon skötte med bravur.
H65 var det bästa laget, även om Önnered kämpade väl. Och som Sofia Hvenfelt sade efter matchen. ”Det är inte i de här matcherna mot topplagen som vi skall ta poäng”.

Målskyttar i Önnered: Beatrice Nilsson 8 (2), Linnea Säreborn 4, Jessica Ehrnbring 3,
Ellen Laanemets 3, Ida Reinholdsson 1, Emelie Batista 1, Evelina Källhage 1, Hannele Nilsson 1.

Målskyttar i H 65: Cassandra Tollbring 6, Jasmina ”Nina” Djapanovic 6 (1), Marie Wall 5, Mikaela Mässing 5, Caroline Friberg 4, Julia Andrejic 3, Rebecka Lindberg-Johansson 1 (1), Malin Andersson 1

Som matchens bästa spelare utsågs Jessica Ehrebring i bortalaget och Mikaela Mässing i hemmalaget.

Nils-Åke Åkesson

Comments

comments