Referat H65-HP Alingsås

Rutinerat H65 knep viktig hemmaseger

HÖÖR Ett mer rutinerat och ett betydligt tyngre H65 malde säkert ner Alingsås unga farmarlag till seger 37–31.
– Det var en extremt viktig seger. Nu har vi chansen att kriga om en plats i Allsvenskan, sa Höörs härförare Adam Sandgren.

Division ett-serien har kommit halvvägs och H65 har etablerat sig som ett av de fyra lag som slåss om en direktplats och två kvalplatser till Allsvenskan.
Bakom toppkvartetten finns det tydliga skiljelinjer.
Fyra farmarlag som inte kan gå upp en division och därefter fyra redan nu avhängda brödgäng som slåss om kontraktet.
– Vi har ett gäng med otroligt bra karaktär. Jag har varit i lag där det finns tydliga grupperingar internt, men så är det inte här. Offensivt är vi väldigt trygga med många vana målskyttar och det finns ett go i truppen, säger Sandgren efter 37-31-segern mot HP Alingsås.

Gästerna kom med en väldigt ung trupp nästan enbart bestående av 17-18-åringar. De var snabba och begåvade med två målsprutor, men samtidigt lätta att flytta på.
– De är väldigt välskolade spelare, men det skiljer väl tio kilo på varje spelare i snitt och det märks såklart, sa Sandgren.
H65 kopplade tidigt grepp i första halvlek, ledde som mest med sex bollar, och höll sedan laget enkelt på en armlängds avstånd.
Vänsternian Adam Sandgren kunde flera gånger stillastående slugga in mål och hans niometerskompanjon Hampus Henningsson, som då och då tränar med Lugi, sköt lika vilt. Däremellan bjöd Robin Bergqvist på sambahandboll.
– Lägg därtill vassa kantspelare och seriens förmodligen bästa mittsexa i Emil Gullstrand så är det inte konstigt att vi han en välsmord offensiv. Det är, som sagt, defensiven vi behöver få mer ordning på, sa coach Carl-Christian Olsson som grimaserade plågsamt när resultattavlan visade 31 insläppta.

Dock. Mitt i den andra halvleken kunde Olsson i lugn och ro knalla iväg till kiosken och inhandla en snickers för att få ordning på blodsockret. Spelarna på planen hade full kontroll på händelserna.
– Adam Sandgren är i sitt livs form och en viktig pådrivare på alla sätt. Han får hela laget att lyfta, sa Olsson.
Just Adam Sandgren lyser av spelglädje. Efter en satsning i norska Stavanger som mest gav hemlängtan började han om i en lägre division samtidigt som han pluggar statsvetenskap i Malmö.
Nu log han som en sjuåring en julaftonsmorgon.
– Det var en extremt viktig seger. Nu har vi chansen att kriga om en plats i Allsvenskan istället för att bli ett mittenlag, sa Sandgren.

Du har ju erfarenhet från både Elitserien och Allsvenskan från din tid i H43. Hur skulle det här laget stå sig i en högre division?
– Steget är inte så jättestort till Allsvenskan. Se på Vinslöv som byggt vidare på samma lag och klarar sig fint. Det är många småsaker som skiljer och man måste ha mer bredd i laget, men förutsättningarna finns definitivt och det skulle vara jätteroligt om vi lyckades.

Comments

comments