Inför H65 – Kristianstad 2015-12-30 kl 19.00

Derbydax! Det är dags för det första elitseriederbyt mellan H65 och Kristianstad. Båda lagen har gjort drömresor genom seriesystemen. Det finns fler likheter, båda lagen har seriösa och komptenta människor i bakgrunden som skapar förutsättningar och båda lagen har ambitioner om mer…

Kristianstad är ett lurigt svårspelat lag där spelfördelaren Mikaela Johansson är motorn. Mikaela har länge varit en drivande spelare i Skövde HF men bytte i år klubb till nykomlingen Kristianstad. Hon spelar trea bakåt och mittnia framåt. Hennes betydelse kan inte underskattas. Övriga viktiga spelare att hålla ett öga på är framförallt V9 Agnes Rutqvist och niometersspelaren Sarah Carlström som har haft en fin utveckling de senaste åren.

I H65 är tillståndet på topp. Vi ligger på en stabil andraplats i elitserietabellen och gruppen mår bra. Matchen mot Kristianstad är den första av 9 som vi spelar mellan 30 december och 30 januari. Håll ögon och öron öppna för var och när vi spelar. En godbit ni inte får missa är åttondelsfinalen i EHF cupen mot Danska topplaget Silkeborg lördagen 9 januari 16.00 hemma i Björkvikshallen.

Jag tycker att vi har en jämn och fin trupp så det är svårt att lyfta fram någon särskild spelare. Det är en väldig trygghet att det alltid är någon som stiger fram och gör det där lilla extra. Dock bör vi framhålla våra målvakter. Jannike Wiberg och Jessica Ryde är ett sanslöst stabilt målvaktspar.

Vi hälsar Kristianstad, publik och domare varmt välkomna till match!

Niklas

Comments

comments