EHF H65 (Swe) – Nantes (Fra)

EHF20151121

 

EHF Match med H65 Dam Elit mot Nantes Loire Atlantique HB

21/11 kl 16.00

På EHF matcher gäller ej säsongskort/vipkort.

Biljetter kan köpas online på på biljettbutik,
h65.ebiljett.nu

 

Inför H65 – Nantes

 

Dubbelmöten är alltid speciella. Man lär sig otroligt mycket på match ett och sedan gäller det att använda så mycket som möjligt av den kunskapen för att hitta ett och annat extra mål i match två. Det blir ett ständigt rävspel. Man sitter hemma och funderar och undrar hur Nantes coach tänker.

 

Match ett blev ett en riktig målfest där vi lyckades bäst i första halvlek och dom i andra. Vi körde båda med punkt, fem-ett och sex-noll som försvarssystem. Det var två kreativa anfallslag som möttes förra lördagen.

 

Tjusningen med dessa internationella dubbelmöten är att man inte vet vilken väg match två kan gå. Det kan mycket väl bli så att denna match blir en målsnål historia med två bra försvar och målvakter. Nu har lagen och spelarna läst in sig ännu mer och det begränsar ofta anfallen något.

 

Nantes har landslagsspelare på i stort sett varje position. De som är intressanta att titta lite närmare på är no 18 Ivana Lovric (kroatiens landslag) no 21 Jovana Stoijlkovic (Serbiens Landslag) och no 13 Shop Esther (Hollands landslag).

 

I H65 är stämningen på topp efter fyra tuffa matcher på 9 dagar. Att spela handboll är ju det roligaste vi vet även om det tuffa matchandet gör att vi har lite svårt att komma upp i energi över hela matcher. Det märktes inte minst under första halvlek i onsdags mot LUGI. I andra vaknade vi energimässigt och gjorde en riktigt fin prestation.

 

Onsdagens match var en hård kamp mellan två lag med olika förutsättningar men på samma nivå. LUGI som hade ett par skador och fick matcha sin förstauppställning hårt medan H65 har en bredare trupp men som spelar mer matcher just nu och var lite slitna.

 

Detta gav ett jämlikt utgångsläge. Jag har sett matchen och tycker att den var mycket bra. Två bra lag som spelade bra handboll med mycket kamp. Jag kan inte låta bli att reflektera över vissa manliga skribenter och bloggare som alltid ska påpeka damhandbollens baksida, speciellt när det är TV match. Jag har läst att det var mycket tekniska misstag, det var 20 stycken på hela matchen, ungefär som när Kiel möter Flensburg i Bundesliga!!! Jag läste att matchen inte var välspelad, hmm….vad är en välspelad match, en derbymatch är tuffa tag och hårt spel. Det är tröttsamt att vi i världens mest jämställda land möter damhandbollen med en manlig härskarteknik vi inte ser i något annat land. Frankrike, Danmark, Ungern, Norge, Tyskland, Turkiet… välj land, där möts damhandbollen av den respekt den ska ha. I Sverige, inte alltid, mycket pinsamt!

 

Nåväl, tillbaks till Nantesmatchen. Förutsättningarna är de att vi måste vinna. Om vi gör mindre än 27 mål räcker det att vinna med ett . Vid mer mål i matchen måste vi vinna med två för att gå vidare.

 

Vi har en trupp med hög kompetens där många för tillfället är bra. Jag tycker att vi har 10-12 spelare som leverera. Nere i Nantes var Cassandra magiskt, Mässing stekhet, Carro Friberg bra både framåt och bakåt. I onsdags var Anna Olsson, Marie Wall och Rebecka Lindberg Lysande. Julia, Nina och Malin har hittat samarbetet på högersidan, där Nina kanske levererar mest framåt och Julia är lysande på tvåan. Malin har gjort några fina insatser och det lär bli mer framöver. Emma Rask har tagit ett nytt kliv och hon visar verkligen vad två bra spelare på varje position kan ge för utvecklingen. Emma är enligt mig no fyra i Sverige på den positionen just nu, Dafe, Sand, Wall är 1,2,3. Enligt mig. Sist men inte minst våra målvakter Ryde och Jannike. Ni är grymma, varje match.

 

OK, här är vi!

 

Nu kör vi!

 

Välkomna på lördag till Björkvikshallen 16.00

 

Niklas

 

Comments

comments