Inför den nya säsongen!

En vecka kvar till vår svåra premiär borta mot Kroppskultur. Kropps är ett lag som vi haft oerhört svårt att besegra på bortaplan, den långa resan till Uddevalla samt en för oss något väl tillåtande domarnivå har vid flera tillfällen gäckat oss. Hemma har vi allt som oftast vunnit men det för oss klassiska bortaspöket är det nu dags att övervinna. Det som talar för oss nu är att vi är ett år äldre och de flesta är bättre genomtränade. Flera nya PB har slagits på fogdarödsslingan och det kommer vi ha nytta av då matcherna ska avgöras de sista 10 minuterna, flera spelare ligger nu en bit under 20 min och ni som sprungit i fogdaröd vet att det är bra resultat. Division 1 serien blir bättre och bättre och för vår del gäller det att vara med från början då vi oftast är bäst på våren. Ska vi fixa en plats på övre halvan så måste vi göra en bättre höst en brukligt.

Förutsättningarna i år ser goda ut, laget är i stort sett intakt och några har tillkommit. Flera spelare tog kliv uppåt förra säsongen och det ska bli intressant att se hur de klarar att hantera den ngt högre kravbilden som kommer läggas på dem i år. Vi fortsätter att satsa ungt och vi har bla tagit in Robin Carlberg från Eslöv som vi tror att med lagom matchning och mer träning på sikt kan bli en viktigt pjäs i laget. Alexander Arvidsson har med sin ngt opolerade krigarattityd varit ett tillskott och tvingar de andra spelarna att satsa 100 % på träningarna för annars gör det ont. Kevin Hansson gör comeback efter ett års skidåkning i Kanada och vi som sett Kevin vet att han har en hög nivå när han är fulltränad. Edvin har under försäsongen tagit flera kliv och kommer säkert utmana Simon mer än tidigare. Bra för laget att ha två bra målvakter.
Möjlighet att spela olika försvar finns, spelarna kan spela både 6-0 och 3-2-1 och vi kommer säkert variera detta en del under säsongen beroende på motstånd och vilka spelare som är tillgängliga.

Ska också bli intressant att följa juniorernas framfart, Ion Vargalui gör ett kanonjobb med juniorkillarna och u-laget kommer säkert lyfta sig mkt denna säsong. Jag är övertygad om att en 3-4 spelare knackar på a-lagsdörren redan nästa år.

Vi hoppas i år på mycket stöd i hallen så ta med vänner och släktingar på match så ska vi göra vårt bästa för att bjuda på en bra fest.

Vänlig Hälsning
Carl-Christian Olsson

Comments

comments