Herrarnas försäsong och lite om herrakademin

Herrarna slutade efter en mycket bra vårperiod på 6:e plats och var faktiskt inte långt ifrån ett kval till allsvenskan. Efter en tids reflektion så kom vi fram till att det var en bra prestation och framförallt var det glädjande att se flera av spelarnas individuella utveckling under året. Spelartapp pga skador och resor gjorde att stora förändringar krävdes och när detta satt sig så fick laget ny kraft.

Vi startade den nya säsongen i maj månad med en allsidig kompott av handboll, löpning i skogen och intervaller samt funktionell styrketräning. Spelarna har fått ta mer ansvar kring den egna styrketräningen vilket verkar haft positiv effekt. Träningskulturen har således blivit ännu bättre och på lång sikt kommer detta gynna herrsektionens utveckling.

Efter ett kort sommarlov är träningen igång igen. Vi har även hunnit spela en träningsmatch mot Bjärnum där vi gör det vi ska och där motståndarlaget visar upp ett fyndigt spel som säkert kommer visa sig positivt i div 2. Till helgen är det träningsläger som avslutas med match mot IFK Ystad kl 15.00 i Björkvikshallen. Truppen är i stort sett oförändrad med endast någon förändring. Återkommer med den definitiva truppen om någon vecka då allt ska vara spikat.

Nytt för denna säsong är en fördjupad satsning på utveckla de spelare som inom något år ska spela i vårt A-lag. Ion Vargalui är ny kapten för denna juniorsatsning och tillsammans med mig och övriga i herrakademin jobbas det nu mycket bakom kulisserna för att på lång sikt få fram en stomme som ska lyfta herrsektionen ännu mer.  Detta innebär bland annat att juniorspelare kommer deltaga på herrarnas träningar och att man i herrakademin tillsammans fortsätter hitta vägar för att maximera juniorernas och herranas vidare prestationer.

Personligen tycker jag detta är mycket inspirerande!

Carl-Christian

Comments

comments